Πολιτικό σεισμό προκάλεσε στα κατεχόμενα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον παραιτηθέντα «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ και εκ των πιο στενών συνεργατών του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Σανέρ, αποφάσισε να αποσυρθεί από την πολιτική μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε χθες βράδυ, ύστερα από τη διαρροή ροζ βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cyprustimes, επικαλούμενη την haberkibris, σήμερα, ετοιμάστηκε η επιστολή παραίτησης. Ο Σανέρ, αναμένεται να παραιτηθεί από την προεδρία τυ κόμματός του, εντός των επόμενων ωρών.

Το βίντεο διέρρευσε γνωστός Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και τον γνωστό επιχειρηματία στα κατεχόμενα Χαλίλ Φαλιαλί, ο οποίος φέρεται ότι κατείχε το βίντεο, ενώ υποστηρίζει πως έχει σχετικά βίντεο και για άλλα πολιτικά πρόσωπα και τεχνοκράτες του ψευδοκράτους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα reporter.com, στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Τούρκος αρχιμαφιόζος που βρήκε καταφύγιο  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από όπου εξαπολύει επιθέσεις με  αποκαλύψεις του για τις σχέσεις βαθέους κράτους-μαφίας την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είχε αποκαλύψει κυκλώματα μαφιόζων που δρουν στα κατεχόμενα.

Οι διάδοχοι

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Σανέρ ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο και ετοίμασε την επιστολή παραίτησής του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από το συνέδριο του «κόμματος» Εθνικής Ενότητας. Σημειώνεται ότι για τη διαδοχή του Σανέρ ακούγονται δύο ονόματα, αυτά τον Ναζίμ Τσαβούσογλου και Αλναλ Εστέλ. Μετά την παραίτηση Σανέρ, οι «υπουργοί» του «κόμματος» θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα τους βήματα.