Σοκ προκαλεί η υπόθεση κομπογιαννίτισσας γιατρού από τη Θεσσαλονίκη, η οποία προσποιούμενη τη γιατρό, εξαπατούσε καρκινοπαθείς.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία συγγενούς της υποτιθέμενης γιατρού, η οποία δεν δίστασε να εξαπατήσει ούτε και κοντινά της πρόσωπα που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική σύμβουλος παρουσιαζόταν σαν ιατροδικαστής με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με το πρόσχημα της γνωριμίας με εξιδεικευμένους άλλους γιατρούς και κέντρα, υποσχόταν σε καρκινοπαθείς «ενδεδειγμένα» φάρμακα, φυσικά με το αζημίωτο.

Η δράση της εκτείνεται σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, με θύματά της μέχρι και επαγγελματίες οδηγούς που ήθελαν να εξασφαλίσουν άδεια επαγγέλματος.

«Μας εξαπάτησε»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Τάσος Αποστολίδης, σύζυγος ασθενούς που εξαπατήθηκε και κουμπάρος της ψευτογιατρού, ο οποίος και την κατήγγειλε, σημείωσε πως όταν η σύζυγός του αρρώστησε το 2016, η υποτιθέμενη γιατρός εμφανίστηκε και έταξε γρήγορη νοσηλεία και σωστά φάρμακα.

«Μην γνωρίζοντας, την πιστέψαμε αφού ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας. Μας έλεγε ‘μην στεναχωριέστε, θα κανονίσω να πάρεις τα γνήσια φάρμακα, όχι αυτά που δίνουν στον κοινό λαό’. Μόνο χρήματα δίναμε, δεν είδαμε ποτέ φάρμακα».

Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχασε πάνω από 1.300 ευρώ, κατέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη αφού κατάλαβε την πλεκτάνη της κουμπάρας του.

«Ο κόσμος φοβάται να πάει στη δικαιοσύνη επειδή χρειάζονται πολλά χρήματα. Εγώ έφαγα στα δικαστήρια περισσότερα από όσα μου πήρε αυτή».

Η ψευτογιατρός καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Δείτε το ρεπορτάζ