Μικρά κοριτσάκια, 8, 9 και 10 ετών… Παιδιά. Που δεν έχουν μπει καν ακόμα ούτε στην εφηβεία, ποζάρουν ντυμένα νύφες. Δίπλα στους συζύγους τους, όλοι άνδρες, μεγάλοι σε ηλικία. Στα πρόσωπα των κοριτσιών είναι αποτυπωμένος ο τρόμος.

Αυτήν την εικόνα, μία από τις ακραίες ερμηνείες της εφαρμογής του νόμου της Σαρία, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σ’ ένα 17χρονο κορίτσι από το Ιράκ, στο κέντρο της Αθήνας. Από την ίδια της την μητέρα και τον αυστηρό, μουσουλμάνο, 53χρονο πατριό της.

Ανησύχησαν οι γείτονες

Οι φωνές που ακούγονταν από το σπίτι της οικογένειας τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανησύχησαν τους γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία. Τα όσα ήρθαν στο φως, σοκάρουν. Το κορίτσι αρνήθηκε να παντρευτεί έναν 40χρονο φίλο του πατριού της και τότε εκείνος, αποφάσισε να την τιμωρήσει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, την πέταξε στο κρεβάτι, της πίεζε το κεφάλι στο μαξιλάρι για να «πνίξει» τα ουρλιαχτά της, την έβριζε και την θώπευσε. Και όλα αυτά… Μπροστά στα μάτια της μητέρας της, η οποία δεν έφερε καμία αντίρρηση.

«Άγνοια! Άγνοια της Σαρία. Άγνοια. Η Σαρία δεν υποχρεώνει το κορίτσι να παντρευτεί κάποιον που δεν το θέλει. Να μην συνδέσετε το Ισλάμ και τη Σαρία από κάποιους αγράμματους θρησκευτικά» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος Ναΐμ Ελγαντούρ.

Το κορίτσι χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ενώ στο πλάι της βρέθηκαν αμέσως παιδοψυχολόγοι και πλέον φιλοξενείται σε δομή.

Σαρία και γυναίκες

Ο νόμος της Σαρία είναι ουσιαστικά ένας ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης που πηγάζει από το Κοράνι και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής. Κυριολεκτικά σημαίνει «ο καθαρός» δρόμος που οδηγεί στη «πηγή του ύδατος». Ωστόσο, έχει αποδειχτεί, ότι σε ορισμένες χώρες, η ερμηνεία της Σαρία, όσο αφορά στις γυναίκες, οδηγεί σε ακραίες τιμωρίες για παραδειγματισμό.

«Όσο υπάρχει φτώχια, όσο υπάρχει πείνα, όσο υπάρχει αναρχία, δεν μπορεί ούτε ισλαμικό κράτος να εφαρμόζει τη Σαρία. Ας διαβάσουν καλά τι λένε και να μελετήσουν λίγο… ντροπή τους» πρόσθεσε ο Ναΐμ Ελγαντούρ.

«Ισλαμική Αστυνομία» στο κέντρο της Αθήνας

Ο τρόμος που έζησε η 17χρονη στα χέρια του πατριού της, υπενθύμισε τα φαινόμενα βίας που εκτυλίσσονται στο κέντρο της Αθήνας, από ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλούνται «Ισλαμική Αστυνομία» και περιπολούν, προκειμένου να βεβαιώνουν για την πιστή τήρηση των ισλαμικών κανόνων, όπως εκείνοι ακραία το ερμηνεύουν.

Στα γκέτο

«Στα γκέτο τα ισλαμικά στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν τέτοια φαινόμενα άσκησης βίας, δηλαδή να περιπολούν εξτρεμιστές ισλαμιστές και να ελέγχουν, να αστυνομεύουν, το αν τηρείται η Σαρία. Και αντιστοίχως μετά να εφαρμόζουν βία, να εκβιάζουν και να απειλούν, στη μη τήρησή της» σημείωσε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Ντούμας.

Η αυτόκλητη «θρησκευτική αστυνομία», δεν διστάζει ακόμα και να ξυλοκοπήσει ομόθρησκους άνδρες ή γυναίκες που δεν τηρούν, κατά τα δικά τους πρότυπα, τους κανόνες του Ισλάμ.

«Σκληροί εξτρεμιστές, να εφαρμόζουν βία κυρίως σε γυναίκες, διότι, το ηθικό τους κομμάτι και ο «κώδικας» αυτός, ενασχολείται περισσότερο με την ηθική των γυναικών και να ασκούν βία και να τις τρομοκρατούν, μέχρι το βαθμό να μην μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους» συμπλήρωσε ο κ. Ντούμας.

Είχε αποκαλυφθεί η δράση

Στην περίπτωση πάντως, της 17χρονης ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι ο νόμος του ελληνικού δικαίου που ορίζει τη σύλληψη τόσο του πατριού, όσο και της μητέρας της, οι οποίοι και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Μιλώντας στο LIVE NEWS ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος υπογράμμισε ότι 3-4 φορές στο παρελθόν είχε αποκαλυφθεί η δράση φανατικών σουνιτών, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την «Ισλαμική Αστυνομία», η οποία θα τιμωρεί γυναίκες που ζουν με το δυτικό τρόπο ζωής.