Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Παίκτες με πολύ μεγάλη εμπειρία από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ενας από αυτούς είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο 33χρονος αμυντικός έπαιξε 13 χρόνια στο εξωτερικό, κάνοντας σπουδαία καριέρα σε Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία, όπου αγωνίστηκε σε Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ και Αρσεναλ, καταγράφοντας συνολικά 396 συμμετοχές.

Οι 198 από αυτές ήταν με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, με την οποία είχε 10 γκολ και είχε 2 ασίστ σε 16.540 λεπτά συμμετοχής. Ο Ελληνας σέντερ μπακ έπαιξε στην ομάδα της Βεστφαλίας από το καλοκαίρι του 2013 έως το αντίστοιχο του 2018 και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου.

Ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος δέθηκε με την Ντόρτμουντ και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της γερμανικής ομάδας, την πενταετία που έμεινε στην Βεστφαλία κατέκτησε τρεις τίτλους. Δύο Super Cup Γερμανίας (13/14, 14/15) και ένα Κύπελλο (16/17). Το τελευταίο τρόπαιο που πήρε ο «Papα» με την Ντόρτμουντ μάλιστα ήταν απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (21/10, 22:00), για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Τον Μάιο του 2017 η Ντόρτμουντ είχε αντιμετωπίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας και είχε επικρατήσει με 2-1, χάρη στα γκολ των Ντεμπέλε και Ομπαμεγιάνγκ. Από τους ηττημένους είχε ισοφαρίσει πρόσκαιρα σε 1-1 ο Ρέμπιτς. Ο Σωκράτης είχε παίξει ως βασικός και είχε βοηθήσει τα μέγιστα στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Σε μια Ντόρτμουντ, στην οποία ήταν προπονητής ο Τόμας Τούχελ.

Ο έμπειρος σέντερ μπακ επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος. Αυτή τη φορά για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού για το Europa League. Στην 34η συμμετοχή του με τα ερυθρόλευκα, θέλει να ρίξει ξανά στο… καναβάτσο την Άιντραχτ. Όπως έκανε το 2017. Χωρίς αμφιβολία ο Σωκράτης είναι ένα από τα πρόσωπα του παιχνιδιού, με τον αμυντικό των Πειραιωτών να τραβάει δικαιολογημένα πάνω του όλα τα βλέμματα…