Μόνο αγώνα Champions League δεν θύμιζε το σκηνικό στο «Καμπ Νου». Με τη χωρητικότητα στο 100 τοις 100 για πρώτη φορά επί εποχής πανδημίας, στο γήπεδο βρέθηκαν μόλις 45.968 οπαδοί, στη χειρότερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας στη διοργάνωση για την Μπαρτσελόνα που κατάφερε να πάρει πάντως την πρώτη της νίκη, με το 1-0 κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν εντυπωσίασαν ούτε αυτή τη φορά, αλλά χάρη σε ένα γκολ του Ζεράρ Πικέ από το πρώτο ημίχρονο του ματς, πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο που τους κρατά ζωντανούς όσον αφορά στην πρόκριση.

Ένα γκολ ιστορικό για τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα αφού τον φέρνει στα 16 συνολικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ένα παραπάνω από τον Σέρχιο Ράμος αλλά και στα ίδια με τον Ρομπέρτο Κάρλος που ήταν μέχρι σήμερα ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στο Champions League.

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Μπαρτσελόνα η οποία κινδύνεψε ελάχιστα, αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς πιο εύκολα. Ντε Γιονγκ και Ντεστ απείλησαν την εσταία του Μπούστσαν στο ξεκίνημα, για να έρθει τελικά το γκολ στο 36′. Ο Άλμπα έκανε τη σέντρα και ο Πικέ με προβολή στην καρδιά της άμυνας σκόραρε για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Φατί που δεν ξεκίνησε λόγω του ντέρμπι με την Ρεάλ που ακολουθεί και είχε μία ευκαιρία να σκοράρει αλλά το γυριστό που επιχείρησε στο 54′ έφυγε έξω. Στο 71′ ο Κουτίνιο σούταρε, αλλά δεν βρήκε στόχο, στην τελευταία ουσιαστικά καλή στιγμή του ματς αφού οι Ουκρανοί ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν φάση.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Πικέ, Μινγκέθα (46’ Φάτι), Λενγκλέ, Ντεστ, Μπούσκετς, Φ.Ντε Γιονγκ, Γκάβι (69’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντεπάι (75’ Αγουέρο), Λ.Ντε Γιονγκ (46’ Κοουτίνιο)

Ντιναμό Κιέβου: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Σιρότα, Σουπριάχα (62’ Χαρμάς), Μπουγιαλσκί (85’ Ραμίρες), Κεντζιορά (78’ Τίμτσικ), Σαπαρένκο, Μικολένκο, Τσιχανκόβ (85’ Καραβάεβ), Σίντορτσουκ, Ντε Πένα (62’ Βιτίνιο)