Χωρίς τους οπαδούς του στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς η επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την έφεση που κατέθεσαν οι Ερυθρόλευκοι κόντρα στην απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου της Super League.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή της, αναφέροντας τα εξής: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ’ αριθ. 143/2021 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1».

Καθίσταται σαφές ότι πρόκειται για μια απόφαση που δημιουργεί ένα άνευ προηγουμένου δεδικασμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια απόφαση που στην ουσία… φωτογραφήθηκε και σχεδόν… αποφασίστηκε από την απόφαση σε πρώτο βαθμό.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League είχε τιμωρήσει τον Ολυμπιακό με ποινή μίας αγωνιστικής και 13.000 € πρόστιμο για το άναμμα καπνογόνων από τους οπαδούς των Πειραιωτών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με πρόσχημα ότι ήταν δις υπότροποι.

Όλως τυχαίως η συγκεκριμένη τιμωρία ήταν τέτοια, που με βάση μια ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει έφεση.

Μάλιστα, to10.gr είχε επισημάνει τη φοβερή σπουδή να τιμωρηθούν οι Ερυθρόλευκοι με 13.000 € πρόστιμο, όταν το ανώτατο επιτρεπτό ποσό ήταν οι 150.000 € και δικαίωμα έφεσης υπήρχε από τις 15.000 € και πάνω.

Μια απόφαση πρωτοφανής στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς ποτέ πριν δεν είχε υπάρξει τιμωρία έδρας για καπνογόνα που δεν πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Και όλως τυχαίως, αυτή η απόφαση-έκτρωμα ελήφθη την εβδομάδα του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.