Το άνοιγμα της διαθήκης του Μίκη Θεοδωράκη ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την έδρα του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ σήμερα, όπως αναμενόταν, ενημερώθηκαν επισήμως τα πρόσωπα που αναφέρονται σ’ αυτήν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alpha, η διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη δημοσιεύτηκε και από εκεί και πέρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν αντίγραφα.

Όπως είπε το συγγενικό περιβάλλον του Μίκη Θεοδωράκη στην εκπομπή «T-live», το επόμενο χρονικό διάστημα –μέχρι την Παρασκευή– θα έχουν πάρει τα αντίγραφα της διαθήκης και έτσι θα γνωστοποιηθεί τι ορίζει με την τελευταία βούλησή του ο μουσικοσυνθέτης.

Είχε συντάξει πέντε διαθήκες

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πρόκειται για μία συρραφή ούτε μίας, ούτε δύο αλλά πέντε διαθηκών, γιατί από το 2015 και μετά συνέβησαν κάποια περιστατικά που ανάγκασαν τον Μίκη Θεοδωράκη να αλλάξει την τελευταία του βούληση.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του καναλιού ο Μίκης Θεοδωράκης πριν ακόμα από το 2015 ήθελε να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έτσι είχε ξεκινήσει να γράφει τις διαθήκες του, ωστόσο συνέβησαν κάποια γεγονότα που τον οδήγησαν να αλλάζει τις τελευταίες αποφάσεις του.

Αυτό που μένει να δούμε είναι ποια διαθήκη να κηρυχθεί ως κύρια, καθώς ο ειρηνοδίκης πρέπει να ελέγξει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ημερομηνία.

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Δεν περιμένω τίποτα»

Νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία τόνισε πως «δεν περιμένει τίποτα» από τη διαθήκη του πατέρα της.

Ωστόσο, με νέα δήλωσή της στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, η κόρη του μεγάλου συνθέτη έκανε διευκρινίσεις: «Δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαθήκη. Δεν μπορώ να μιλήσω. Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα το εξωφρενικό. Δεν περιμένουμε εκπλήξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιβεβαίωσε πως σε αυτό το στάδιο οι δικηγόροι της περιμένουν τα αντίτυπα της διαθήκης του συνθέτη προκειμένου να κάνουν επίσημες δηλώσεις.

«Ο Νίκος Κουρής είναι σφετεριστής»

Σε ερώτηση σχετικά με τον Νίκο Κουρή, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη τον αποκάλεσε «σφετεριστή» χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Κουρής υποστηρίζει πως είναι βιολογικό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη και πως θα το αποδείξει με εξέταση DNA.

Ωστόσο, με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου ο Νίκος Κουρής απαγορεύεται να επικαλείται πως είναι γνήσιο τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο επίθετο.