Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλα τα μηνύματα δύναμης που λαμβάνει στα social media ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη από όλους τους χρήστες του διαδικτύου μέσω ανάρτησης στο facebook.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ανακοίνωσε χτες πως πάσχει από πολλαπλό μυέλωμα με ανάρτησή της στο facebook λέει «ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης, διότι πράγματι τα μηνύματα που έχω λάβει και από όλους τους πολιτικούς χώρους είναι πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόσο πολύ δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων».

Αναφερόμενη στην απόφασή της να δημοσιοποιήσει το ζήτημα της υγείας της και για τη μάχη με τον καρκίνο που καλείται να δώσει, η Ντόρα Μπακογιαννη έστειλε και μεταξύ άλλων ένα δυνατό μήνυμα σε όλους όσους δίνουν τη δική τους μάχη πως δεν είναι μόνοι τους.

«Θεωρώ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην Πολιτική έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του. Πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε όλους περνούν το ίδιο ότι δεν είναι μόνοι τους. Να τους πει ότι ο καρκίνος είναι μια αρρώστια η οποία πολεμιέται, σήμερα ακόμα περισσότερο από το παρελθόν».

«Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου. Ελπίζω όμως να είναι η τελευταία. Ελπίζω κι από αυτή την προσπάθεια να βγω ακόμα πιο δυνατή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τα μηνύματα που έχω λάβει είναι τόσο πολύ συγκινητικά. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Κύμα συμπαράστασης

Την ίδια ώρα ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να εκφράσει η συμπαράστασή του στη Ντόρα Μπακογιάννη, με την ευχή να βγει νικήτρια στη μεγάλη μάχη της με τον καρκίνο.

Σημειώνεται πως η πρώην υπουργός Εξωτερικών φέρεται να έμαθε τυχαία για τον καρκίνο σε εργαστηριακό έλεγχο, καθώς έκανε εξετάσεις για το γόνατό της μετά από υποτροπή που προέκυψε από προηγούμενο χειρουργείο.

Επίσης, ήθελε να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διατροφή και γι’ αυτό επιθυμούσε να έχει όλα τα ιατρικά δεδομένα διαθέσιμα.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια» ήταν το μήνυμα στήριξης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εξέφρασε μέσω Twitter τις ευχές του στην κ. Μπακογιάννη, αναφέροντας ότι επικοινώνησε μαζί της από το Λουξεμβούργο, όπου και βρίσκεται.

Τις ευχές του εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στη Ντόρα Μπακογιάννη. Είμαι σίγουρος ότι και από αυτήν τη μάχη θα βγει νικήτρια και πιο δυνατή. Ντόρα είμαστε στο πλευρό σου!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε σε ανάρτησή του ότι επικοινώνησε με τη Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

«Επικοινώνησα με την Ντόρα Μπακογιάννη και της εξέφρασα τη συμπαράστασή μου, τις ειλικρινείς ευχές μου αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια που με παρρησία ανακοίνωσε σήμερα δημόσια. Είναι μαχήτρια και θα βγει νικήτρια».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ευχήθηκε στη βουλευτή «να βγει νικήτρια από αυτήν τη δοκιμασία. Η δύναμη και το ψυχικό της σθένος μάς διαβεβαιώνουν για την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας. Σιδερένια!».

«Ντόρα εσύ ξέρεις. Με αξιοπρέπεια, με γενναιότητα και με δύναμη, όπως πάντα, όπως σε όλα, έτσι και τώρα. Με όλη μας την αγάπη δίπλα σου!» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ως «μια αληθινή μαχήτρια» τη χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, προσθέτοντας: «Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια. Είμαστε όλοι δίπλα σου».

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι η κ. Μπακογιάννη «με θάρρος μίλησε για τη διάγνωσή της και τη μάχη που έχει μπροστά της. Εύχομαι ολόψυχα να βγει γρήγορα νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία».

Τις ευχές του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. «Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη που έχει να δώσει. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά» έγραψε.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που της ευχήθηκαν και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κοινοποίησε σχετικό μήνυμα στον λογαριασμό του στο Facebook. «Ντόρα Μπακογιάννη σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά. Παρά τις τεράστιες πολιτικές διαφορές και κόντρες μας, στέκομαι δίπλα σου σε αυτή την περιπέτεια και ως Γιατρος και ως συντοπίτης!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανήρτησε με τη σειρά του το δικό του μήνυμα, στο οποίο εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όσους έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στη μητέρα του.

«Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την αγάπη και την στήριξη που μας δίνετε σήμερα» τόνισε.

Η αγάπη σώζει. Και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους. Την δίνει όλη της τη ζωή απλόχερα και τώρα που την παίρνει πίσω της είναι πολύτιμη. Έχει περάσει πολλά. Αλλά είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος. Μια κουβέντα μόνο προς όλους: να εξετάζεστε, μην διστάζετε, η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να κάνει τη διαφορά» πρόσθεσε.