Ο Άρης δεν ήταν καλός στη Λαμία. Δεν έθελξε με την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό, όμως, δεν ήταν το ζητούμενο. Οι κιτρίνομαυροι πήραν τη νίκη (1-0) που ήθελαν, που είχαν ανάγκη, με το γκολ του Μπράμπετς. Διπλό ουσίας αλλά και ηρεμίας.

Αποτέλεσμα που θα διώξει την πίεση πάνω από το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα δώσει ψυχολογία ένοψει της συνέχειας. Κομβική για την εξέλιξη του αγώνα η φάση στο 38ο λεπτό, όταν και ο Ελευθεριάδης σε μια προσπάθεια να βρει τη μπάλα χτύπησε στο κεφάλι με το πόδι τον Σούντγκρεν και σωστά αποβλήθηκε.

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα στα εναπομείναντα λεπτά, με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο όταν και έπαιξε με την … φωτιά, δίνοντας την ευκαιρία στην μαχητική και ψυχωμένη Λαμία να πιστέψει ότι μπορεί να ισοφαρίσει.

Οι γηπεδούχοι έχασαν, μάλιστα, τεράστια διπλή ευκαιρία στο 61′ ,με το δοκάρι του Νούνιες και το άστοχο σουτ από πλεονεκτική θέση του Καραμάνου.

Η αποβολή του Ελευθεριάδη στο 38′

Μετά το γκολ και την αλλαγή συστήματος από τη Λαμία, έπαιξε με τη φωτιά για ένα διάστημα

Η έκπληξη του Μάντζιου

Ήταν αναμενόμενο οτι ο Άκης Μάντζιος θα έκανε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, όμως, κανείς δεν περίμενε ότι θα επιλέξει δίδυμο στα χαφ τους Ματίγια και Τζέγκο, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντιαγέ. Ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και μια «νέα» τριάδα πίσω του (Μανσίνι, Μπερτόλιο, Γκάμα) σε σχέση με τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού και σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε στην αναμέτρηση η Λαμία. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τους Μπεχαράνο και Νούνιες στα χαφ και τον Καραμάνο στη κορυφή της επίθεσης.

Μεγάλη ευκαιρία με Μπερτόλιο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, σε μια προσπάθεια να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Η Λαμία πίεζε ψηλά, για να δυσκολέψει την ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη. Οι κιτρίνομαυροι, πάντως, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 6ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μανσίνι απο δεξιά, ο Μπερτόλιο πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της Λαμίας και έπιασε την γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη και καταλήγει άουτ.

Ατυχία για Ρόμανιτς

Ο Ρόμανιτς τραυματίστηκε σε μια ανύποπτη φάση στο 7ο λεπτό, καθώς στραβοπάτησε στη διεκδίκηση της μπάλας. Παρέμεινε για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, δοκιμάζοντας το πόδι του, δεν τα κατάφερε, όμως, και στο 14 ο Ελευθεριάδης πέρασε στη θέση του, χωρίς πάντως ο Γρηγορίου να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του. Στο 18′ μετά από δυνατό σουτ του Μανούσου έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια τη μπάλα.

Ο Άρης είχε τη κατοχή της μπάλας, μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, χωρίς όμως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία. Η πίεση των γηπεδούχων δυσκόλευε την ανάπτυξη των κιτρίνομαυρων από τον άξονα, ενώ η Λαμία προσπαθούσε να … χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, με την ταχύτητα του Μανούσου.

Αποβολή του Ελευθεριάδη

Στο 37ο λεπτό η Λαμία έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο Ελευθεριάδης αντίκρυσε σωστά την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας στη προσπάθεια του να βρει την μπάλα σήκωσε ψηλά το πόδι του και χτύπησε επικίνδυνα τον Σούντγκρεν στο κεφάλι. Ο Άρης έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και στο 42′ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μανσίνι. Ο Αργεντινός μπήκε απο δεξιά στη μεγάλη περιοχή, σούταρε δυνατά και ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας της Λαμίας, μπλόκαρε δυνατό σουτ του Γκάμα.

Γκολ ο Μπράμπετς (0-1)

Με καθυστέρηση πέντε λεπτών ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς χρειάστηκε να επιδιορθωθεί ενα πρόβλημα στα δίχτυα της εστίας της Λαμίας. Ο Άρης έκλεισε την Λαμία στην μεγάλη περιοχή της και την πίεζε ασφυκτικά. Κατάφερε, μάλιστα, να ανοίξει το σκορ στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μπράμπετς. Μετά από κόρνερ του Γκάμα από δεξιά, ο Τσέχος αμυντικός με ωραία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Άρη έτρεξαν στον πάγκο της ομάδας τους και αφιέρωσαν το γκολ στον τραυματία Αλί, σηκώνοντας μια φανέλα με το όνομα του Ιρακινού επιθετικού. Στο 58ο λεπτό ο Γρηγορίου έκανε τριπλή αλλαγή, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-2, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τσανδάρη, Σαραμαντά και Αραμπούλι, με τον τελευταίο να παίρνει θέση ως παρτενέρ του Καραμάνου στην επίθεση.

Τεράστια διπλή ευκαιρία για τη Λαμία

Στο 61ο λεπτό η Λαμία έχασε πολύ μεγάλη διπλή για να ισοφαρίσει. Ο Νούνιες έκλεψε τη μπάλα από τον Ματίγια και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα και στην επαναφορά ο Καραμάνος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Απάντησε ο Γκάμα

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Άρη να φτάσει κοντά σε ένα γκολ, όταν μετά από καταπληκτική εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Μπερτόλιο, Γκαρσία και Γκάμα, ο τελευταίος πλάσαρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Γκαραβέλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Όσο ο Άρης πάντως δεν «καθάριζε» το παιχνίδι, έδινε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ελπίζουν οτι μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση. Η αλλαγή του συστήματος, άλλωστε, λειτούργησε για τη Λαμία. Στο 73ο λεπτό ήταν η σειρά του Μάντζιου να «φρεσκάρει» την ομάδα του, με τους Ντιαγέ και Ιτούρμπε να παίρνουν τη θέση των Γκάμα και Ματίγια. Ο Άρης ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο της αναμέτρησης και διατήρησε το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη.

Λαμία (Μ. Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σκόνδρας, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (58′ Τζανδάρης), Νούνιες, Μανούσος (58′ Αραμπούλι), Τιρόνε (58′ Σαραμαντάς), Ρόμανιτς (14′ Ελευθεριάδης), Καραμάνος

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Ματίγια (74′ Εντιαγέ), Μανσίνι (57′ Γκαρσία), Γκάμα (74′ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (90′ Μάνος), Καμαρά