Λίγες ημέρες μετά την πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών Γιώργου Πολυκράτη, για την παραπομπή σε δίκη 27 κατηγορουμένων σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς, ολοκληρώθηκε και η εισαγγελική έρευνα που αφορά σε ενδεχόμενη συγκάλυψη των ευθυνών.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος άσκησε σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική Βασίλη Ματθαιόπουλου ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας (πλημμελήματα) και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο για το ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς,  με τη μήνυσή του, αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα,  κατήγγειλε επί της ουσίας ότι  δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο  Δ. Λιότσιος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες  στην  υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Βασίλη Ματθαιόπουλου , αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές  και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.