O κύβος ερρίφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Σήμερα το μεσημέρι ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους Ν. Ανδρουλάκη και Β. Κεγκέρογλου και άπαντες αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του, οι οποίες πιθανόν να γίνουν και εντός της ημέρας.

Από χθες υπήρχε μεγάλη κινητικότητα ενώ ως προαναγγελία της αναμενόμενης υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ερμηνεύτηκε από την πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου για την επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Η αναφορά στη σημερινή ημέρα με την επισήμανση ότι η 18 Οκτωβρίου 2021 είναι «αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική» ήταν αυτή που φούντωσε και πάλι τα σενάρια που φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ακόμα και σήμερα.

Τα σενάρια αυτά είχαν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση χθες το απόγευμα η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τη δήλωση της κυρίας Κατερίνας Μπατζελή ότι ο κ. Παπανδρέου ακόμα και σήμερα είναι πιθανόν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν στο «Βήμα» ότι η ανάρτηση αυτή και το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν έχουν σχέση με την απόφαση του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος.

Ωστόσο άπαντες στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου και τα στοιχήματα αφορούν το πότε θα το ανακοινώσει. Αν προβεί στη σχετική δήλωση ακόμα και σήμερα ή θα προτιμήσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη

Η ανάρτηση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής

»18 Οκτώβρη 2021 Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Γιώργος Παπανδρέου.