Έλεγχοι για πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Δημόσιο – Τι έδειξαν

Οι έλεγχοι έγιναν από τις 4 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά

Τα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έκαναν έφοδο σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι υπάλληλοι έχουν εμβολιαστεί και αν έχουν τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Οι έλεγχοι έγιναν από τις 4 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Το 89,6% των υπάλληλων που ελέγχθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχαν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Οι εκπαιδευτικοί φαίνεται ότι έχουν πειστεί αφού στους πρωταθλητές είναι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας με 88,6% αλλά και η αντίστοιχη Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας με 87,5%.

Αντίθετα στις υπηρεσίες των δήμων τα ποσοστά είναι χαμηλότερα με τον Δήμο Αιγιάλειας να εμφανίζει 52,6% και το Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη 63% περιοχές που έτσι κι αλλιώς εμφανίζουν χαμηλή κάλυψη.

Από την αρχή του μέτρου έχουν επιβληθεί 920 πρόστιμα σύμφωνα με την αρχή εθνικής διαφάνειας και οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Το πρόστιμο είναι 300 ευρώ την εβδομάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk