Με τρία γκολ στο τελευταίο 15άλεπτο, η Γουλβς γύρισε… τούμπα το παιχνίδι με την Αστον Βίλα και επικράτησε με 3-2 στο «Βίλα Παρκ», για την 8η αγωνιστική της Premier League, με την παρέα των Ζοσέ Σα και Ντάνιελ Ποντένσε να κάνει την ανατροπή χρονιάς!

Οι Χωριάτες προηγήθηκαν στο 48’ με τον Ινγκς και στο 68’ έκαναν το 2-0 με τον ΜακΚουίν, αλλά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η Γουλβς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και με γκολ των Σάις (80’), Κόαντι (85’) και Νέβες (90+5’) έκανε την ολική ανατροπή.

Ο Ζοσέ Σα σε ένα ακόμα παιχνίδι ξεκίνησε βασικός, ενώ ο Ντάνιελ Ποντένσε πέρασε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό, παίρνοντας τη θέση του Μαρσάλ. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μάλιστα είχε την ασίστ στο γκολ του Σάις, με το οποίο η Γουλβς μείωσε σε 2-1.

Καλύτερη η Αστον Βίλα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν μόλις στο 3ο λεπτό, με το σουτ του Μπουενδιά, όμως, να φεύγει δίπλα από τα δοκάρια του Ζοσέ Σα. Στο 13’ η Αστον Βίλα απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Μινγκς. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού όμως, αντέδρασε σωστά και απέκρουσε την κεφαλιά του σέντερ μπακ των γηπεδούχων.

Στο 27’ ο Σα είπε «όχι» στο σουτ του Μπουενδιά, με την Γουλβς στο 31’ να έχει την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Τραορέ έκανε τρομερή κούρσα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μαρτίνεθ. Στο 36’ ο Νέβες έκανε τη σέντρα, αλλά οι Κόαντι και Σάις δεν μπόρεσαν να βρουν την μπάλα. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Από 2-0 σε 2-3!

Στο δεύτερο μέρος η πίεση της Αστον Βίλα απέδωσε καρπούς, με τους Χωριάτες στο 48’ να ανοίγουν το σκορ με τον Ινγκς. Ο ΜακΚουίν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο επιθετικός των γηπεδούχων με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 65’ ο ΜακΚουίν σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Νέβες και κατέληξε στα δίχτυα του Σα για το 2-0.

Όλα έδειχναν ότι η Αστον Βίλα θα καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο. Όμως, η Γουλβς δεν πτοήθηκε και με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά έφερε τούμπα το παιχνίδι. Στο 80’ ο Ποντένσε σέντραρε από δεξιά και ο Σάις από κοντά με προβολή μείωσε σε 2-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κόαντι σε κενό τέρμα ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 90+4’ ο Νέβες έκανε το 3-2 και η Γουλβς ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή στο Βιλα Παρκ. Ο άσος των Λύκων εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του, η μπάλα άλλαξε πορεία στον Τάργκετ και κατέληξε στα δίχτυα του Μαρτίνεθ για το 2-3.

ΒΙΛΑ: Μαρτίνεθ, Κονσά, Μινγκς, Τουανζέμπε, Κας (79’ Γιανγκ), Τάργκετ, ΜακΓκίν, Ντόουγκλας Λουίζ (67’ Νακαμπά), Μπουενδιά (74’ Ράμσεϊ), Γουότκινς, Ινγκς,

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κόαντι, Κίλμαν, Μάρσαλ (85’ Φάμπιο Σίλβα), Σάις, Σεμέδο, Ντεντόνκερ, Νέβες, Μουτίνιο (75’ Ποντένσε), Τραορέ, Χουάνγκ (88’ Χιμένες)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-5

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 2-0

Νόριτς – Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον – Λιντς 1-0