Πολύ κοντά στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε η Εθνική ομάδα πόλο Νέων γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 10-5 από την Ισπανία και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.Όπως και να έχει, είναι ακόμα μία επιτυχία του ελληνικού πόλο, το οποίο φέρνει συνέχεια επιτυχίες στην χώρα.

Η Εθνική ομάδα πλήρωσε το κακό της πρώτο οκτάλεπτο, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ, με 5-1. Από εκεί και πέρα, ισορρόπησε αλλά δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει την Ισπανία και μοιραία ηττήθηκε στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U20.

Το ασημένιο μετάλλιο που πήρε η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών στη Νετάνια, μετά την ήττα 10-5 από την Ισπανία στον αποψινό τελικό, είναι το τέταρτο της Ελλάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της κατηγορίας.

Οκτάλεπτα: 1-5, 0-1, 3-3, 1-1

Ελλάδα: Ζαφειράκη, Τριχά 1, Φουντωτού, Σιούτη, Κανετίδου 1, Γιαννοπούλου, Νίνου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κατσίμπρη, Μπιτσάκου, Κοντονή 1, Τορνάρου, Καρύτσα

Ισπανία: Χιμένεθ Πέρεθ, Καρδόνα Κος, Γκόμεζ ντε λε Πουέντε, Ρουίθ Μπαρίλ Α. 3, Φριγκόλα, Πέρεθ Βίβας, Φαρέ Κολομίνα 1, Πρατς, Καμαρένα 1, Καμί 3, Ρουίθ Μπαρίλ Ε. 2, Παλάσιο, Τέρε Μαρτί