Στη σημερινή συνεδρίαση της Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης του Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) στρέφονται τα βλέμματα όλων στο Κίνημα Αλλαγής μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των προηγούμενων ωρών.

Αυτή τη στιγμή το σκηνικό φαίνεται να διαμορφώνεται ως εξής. Στη συνεδρίαση αναμένεται να καταθέσουν τις απαιτούμενες υπογραφές οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέδρος και Χάρης Καστανίδης.

Από χθες όμως έχουν προκύψει δύο νέες υποψηφιότητες. Του Βασίλη Κεγκέρογλου και του Παύλου Γερουλάνου. Και οι δύο ζήτησαν παράταση της προθεσμίας για την συλλογή υπογραφών, η οποία λήγει σήμερα και θεωρείται βέβαιον ότι θα τους δοθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση παράτασης προθεσμίας μέχρι την Κυριακή 24 Οκτωβρίου.

Παράλληλα με τις δύο νέες υποψηφιότητες θεωρείται δεδομένη πλέον και η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη, που παρά την επιθυμία της Φώφης Γεννηματά να μην αναμιχθούν οι στενοί συνεργάτες της στην εκλογική διαδικασία, κινήθηκε όπως αναφέρουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπυ, και προς τη συνδρομή συλλογής υπογραφών προς βοήθεια του Β. Κεγκέρογλου αλλά και για να διερευνήσει τις πιθανότητες μιας δικής του παρουσίας στην κούρσα των εκλογών.

Ο κ. Χρηστίδης θα παραιτηθεί από την θέση του εκπροσώπου Τύπου και αμέσως μετά θα στείλει επιστολή ζητώντας προθεσμία για να συγκεντρώσει τις υπογραφές στήριξης. Ο κ. Χρηστίδης επικοινώνησε αργά χθες το βράδυ με την Φώφη Γεννηματά και της ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.

Ο Παύλος Γερουλάνος, με κομψό τρόπο, έβαλε ένα ακόμα ζήτημα. Αυτό της επιμήκυνσης της προεκλογικής περιόδου που σε απλά ελληνικά σημαίνει την αναβολή των εκλογών. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται τόσο από τα επιτελεία των υποψηφίων όσο και από έμπειρα κομματικά στελέχη.

Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό έχει αλλάξει δραματικά. Η παρουσία πέντε υποψηφίων προσδίδει άλλα χαρακτηριστικά στην αναμέτρηση, δυνάμεις μετακινούνται, συσχετισμοί και ισορροπίες αλλάζουν. Η παρουσία του Παύλου Γερουλάνου είναι αυτή που κυρίως ανακατεύει την τράπουλα.

Το βέβαιο είναι ότι με 5 ή 6 υποψηφίους θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

Αυτή τη στιγμή σε όλα τα στρατόπεδα επικρατεί αναβρασμός και άπαντες αναθεωρούν την στρατηγική τους.