Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 79-78 (67-67 κ.δ) για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και είχαν δύο ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, αλλά τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, ο Κώστας Σλούκας αστόχησε στα σουτ που πήρε και ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να φύγει με το ροζ φύλλο από την Βαρκελώνη.

Ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Οριόλα να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ, 7.6’’ πριν το τέλος και με 2/2 βολές να διαμορφώνει το τελικό 79-78. Ένα χαμένο ριμπάουντ, ένα φάουλ από τον Φαλ και ένα χαμένο σουτ από τον Σλούκα διαμόρφωσαν το παζλ του αποψινού παιχνιδιού.

Κρίμα και άδικο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τους Ερυθρόλευκους παρά την ήττα, να στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουν επιστρέψει και είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Σλούκας, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ, που είχαν από 12, με τον Φαλ να έχει 11 και τον ΜακΚίσικ 10.

Από την Μπαρτσελόνα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μίροτιτς, με τον Ισπανό να πετυχαίνει 22 πόντους και να κάνει μεγάλη ζημιά στην «ερυθρόλευκη» φροντλάιν, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε 9 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Πρώτη ήττα στη φετινή διοργάνωση για τους Πειραιώτες, που πλέον έχουν 2-1, ενώ η Μπαρτσελόνα παρέμεινε αήττητη, έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.  Οι Ερυθρόλευκοι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Ζαλγκίρις, την οποία θα υποδεχθούν την Παρασκευή στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Euroleague.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε 4-2 με καλάθια των Βεζένκοφ και Φαλ, ενώ λίγο αργότερα ο Ντόρσεϊ με τρίποντο και φάουλ έκανε το 10-6 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, με τον Σλούκα να πετυχαίνει τρίποντο και να δίνει για πρώτη φορά αέρα 7 πόντων στους Ερυθρόλευκους (6-13). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 10-15 με τον Γιακουμπάιτις, με τον Σλούκα να σκοράρει ξανά για το 17-10 και τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +7.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι Ερυθρόλευκοι με τρεις πόντους από τους Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ βρέθηκαν στο +8 (20-12), με την Μπαρτσελόμα, όμως, να μαζεύει τη διαφορά και να μειώνει σε 20-18, με ένα καλάθι από τον Κούριτς και δύο από τον Ντέιβις. Οι Πειραιώτες είχαν κολλήσει στην επίθεση, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίχνει στο παρκέ τον Ζαν Σαρλ. Ο Γάλλος ανέλαβε δράση και με πέντε πόντους έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στο +6 (25-19). Ο Χίγκινς μείωσε στους 4 (21-25), αλλά ο Γουόκαπ απάντησε για το 29-23, με τον Βεζένκοφ λίγο αργότερα μάλιστα να στέλνει τη διαφορά ξανά στους 7 (32-25). Οι τελευταίοι πόντοι του πρώτου ημιχρόνου ήρθαν δια χειρός Λαπροβίτολα, με τον Αργεντινό να σκοράρει με βολές και να διαμορφώνει το 27-32, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Αντεπίθεση από την Μπαρτσελόνα

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και να γυρίζει… τούμπα το ματς. Οι Ισπανοί στο πρώτο ημίχρονο είχαν 0/13 έξω από τη γραμμή των 6.75 μ., αλλά στην αρχή της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Σάρας πέτυχαν δύο τρίποντα με τους Κούριτς και Μίροτιτς και μείωσαν στον πόντο (33-34). Λίγο αργότερα ο Μίροτιτς με δίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Καταλανούς (35-34), με τον Ντέιβις να κάνει το 37-34. Ο Μίροτιτς ανέβασε τη διαφορά στους 5 και ο Ντέιβις με νέο καλάθι την έστειλε στους 7 (41-34), προτού ο Μπαρτζώκας καλέσει σε τάιμ άουτ. Ο Βεζένκοφ μείωσε σε 41-36, με τον Καλάθη, ωστόσο, να δίνει ξανά αέρα 7 πόντων στην Μπαρτσελόνα (43-36). Οι γηπεδούχοι λίγο αργότερα προηγήθηκαν με 49-41, με τον Ολυμπιακό να μειώνει στους (49-47) με δύο γκολ φάουλ από τους Σλούκα και Φαλ. Οσο γρήγορα μάζεψαν τη διαφορά οι Ερυθρόλευκοι, τόσο γρήγορα όμως την ανέβασαν ξανά στους 8 οι Καταλανοί, με τους Χίγκινς και Λαπροβίτολα να κάνουν το 55-47 και την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μπαίνει στην τελευταία περίοδο με αβαντάζ 8 πόντων.

Ματσάρα και παράταση

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 58-49 με τρίποντο του Οριόλα, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Λαρεντζάκη και δίποντο του Βεζένκοφ και μείωσε στους 4 (58-54) και λίγο αργότερα στον πόντο με τον Κώστα Σλούκα (59-58). Οι Καταλανοί με δίποντο από τον Ντέιβις βρέθηκαν ξανά στο +3 (61-58), αλλά ο Λαρεντζάκης απάντησε και με τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (61-61). Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ (63-63, 65-65), με Ολυμπιακό ένα λεπτό πριν το τέλος να κάνει το 67-65 με δίποντο του Σάσα Βεζένκοφ. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, με 2/2 βολές του Κούριτς, 33’ πριν το φινάλε ισοφάρισαν σε 67-67. Οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς με τον Σλούκα, αλλά ο διεθνής γκαρντ αστόχησε στο σουτ που έκανε, όπως επίσης στη συνέχεια και ο Χέις, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στο έξτρα πεντάλεπτο.

Μέχρι τα μισά της παράτασης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (69-70). Στη συνέχεια όμως η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα σερί 6-0 και από το -1 βρέθηκε στο +5 (75-70). Αυτό δεν πτόησε τον Ολυμπιακό, με τους ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ να μειώνουν στον πόντο (75-74). Ο Ντόρσεϊ μάλιστα λίγο αργότερα με 2/2 βολές έβαλε τους Ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ 78-77, 22’’ πριν το τέλος. Στην επίθεση της Μπαρτσελόνα, ο Χίγκινς αστόχησε, με τον Οριόλα ωστόσο να παίρνει το ριμπάουντ και το φάουλ από τον Φαλ. Με 2/2 έκανε το 79-78, στα 7,6’’ πριν το φινάλε, με τον Σλούκα να αστοχεί στην τελευταία επίθεση και τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 27-32, 55-47, 67-67 κ.δ., 79-78 παρ.