Ο ρώσος billionaire, ο οποίος καθόταν σε περίοπτη θέση στο τραπέζι, είχε «κολλήσει» το βλέµµα του σε ένα γλυπτό του Σεζάν. Ο πολυεκατοµµυριούχος απολάµβανε λευκή τρούφα, µαύρο χαβιάρι και ταπεινό… λαβράκι µε ελληνικά αγριόχορτα.

Καµία σχέση µε το αγαπηµένο πλοβ, το «σοβιετικό πιλάφι» που αγαπάει ο Γενικός Γραµµατέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δηµήτρης Κουτσούµπας. Ο µεγαλοεπιχειρηµατίας, ο οποίος αποφάσισε να µετακοµίσει (λόγω Brexit) από το Λονδίνο όπου διέµενε στην πολύβουη Νέα Υόρκη, έλεγε πόσο µεγάλη εντύπωση του έκανε η νυχτερινή κίνηση στην Αθήνα, σε ένα σύντοµο «πέρασµά» του πριν κατηφορίσει στο Πόρτο Χέλι.

Ο Ρώσος µε το ψυχρό γεύµα επισήµανε ότι τέτοια κίνηση στα εστιατόρια δεν υπάρχει ούτε στη Νέα Υόρκη. Στο Big Apple, όπου πρώτα εφαρµόστηκε το «σύστηµα» µε τις συγκεκριµένες ώρες στη διάρκεια των οποίων έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις το γεύµα σου. Στον δηµοφιλή «Vezene» λοιπόν έδιναν το βράδυ της Πέµπτης τραπέζι µόνο µεταξύ 8.15 έως 10.15 µ.µ.

Μα ποιος Ελληνας τρώει αλήθεια στις οκτώ το βράδυ και ποιος ειλικρινά θα σου «επιτρέψει» να του τραβάς την καρέκλα και να του λες να φύγει σε δύο ώρες; Στη «Ράτκα» δεν υπάρχει τραπέζι, αν δεν κλείσεις δύο εβδοµάδες πριν.

Το «L’ Abreuvoir» και το roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» είναι πάντα φίσκα, το «Matsuhisa» αν και µπήκε το φθινόπωρο τραβάει τα… πλήθη πάνω από το black code και τα rolls µε χαβιάρι. Τελικά µήπως αρκετοί µάζευαν χρήµατα στα σεντούκια στη διάρκεια της COVID-19;