Η Ευρώπη τους τελευταίους 18 μήνες είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων, εκ των οποίων η πιο σημαντική ήταν η πανδημία του κοροναϊού.

Η διαχείριση της πανδημίας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη στην αρχή, όμως σιγά σιγά οι χώρες τις Ευρώπης δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, που κάποτε αποτελούσαν το επίκεντρο της πανδημίας, λόγω του μεγάλου αριθμού των νοσούντων αλλά και των θανάτων, σήμερα διαθέτουν από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού και βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη διεκδίκηση της κανονικότητας.

Επίσης, αντιμετώπισε το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μία νέα περίοδος ξεκινά για την Ευρώπη, αυτή της μετά-Μέρκελ εποχής.

Πώς βαθμολογούνται οι ηγέτες της Ευρώπης βάσει της διαχείρισης των προκλήσεων;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η gzeromedia.com, τα ποσοστά αποδοχής των ηγετών από τις πέντε κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, τοποθετούν στην πρώτη θέση τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Στη συνέχεια ακολουθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φαίνεται διαχρονικά αγαπητή.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον ακολουθεί με πιο χαμηλά ποσοστά, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.