Επίθεση από μια ομάδα 20 κουκουλοφόρων δέχθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.

Η ώρα ήταν 23.45 όταν άγνωστα άτομα τα οποία έφεραν κουκούλες και ολοπρόσωπες μάσκες και κρατούσαν ξύλα, πέτρες σκαρφάλωσαν στα κάγκελα της περίφραξης, μπήκαν στο προαύλιο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής.

Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον διοικητή της Ακαδημίας καθώς και βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα εν λόγω άτομα να απομακρυνθούν.

Οι άγνωστοι βγήκαν από το προαύλιο όμως στη συνέχεια αιφνιδιαστικά επανεισήλθαν με τον ίδιο τρόπο στον χώρο της Σχολής και κατά την προσπάθεια του διοικητή να τους εμποδίσει, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον και ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Ακολούθως, επιτέθηκαν και χτύπησαν και τον αξιωματικό υπηρεσίας ο οποίος «στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πυροβόλησε δυο φορές προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό ενώ ο διοικητής και ο αξιωματικός υπηρεσίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών και διενέργεια ιατρικών εξετάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας ενώ στο εξωτερικό προαύλιο βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα των κουκουλοφόρων ενώ στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες πριν από περίπου τρεις ημέρες υπήρξε επεισόδιο μεταξύ Ρομά και σπουδαστών της ΑΕΝ. –