Πέντε μήνες μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον 33χρονο συζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στα Γλυκά Νερά ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τις επόμενες ημέρες ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα που θα προτείνει την παραπομπή ή μη σε δίκη του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και ακολούθως ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο δικαστικό συμβούλιο για τη έκδοση βουλεύματος που θα σηματοδοτήσει και την αντίστροφη μέτρηση για τη δική.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου τα τέλη Ιουνίου και την ολοκλήρωση του υλικού δικογραφίας, σύμφωνα με πληροφορίες εκλήθη από τον ανακριτή ο συνήγορος του κατηγορουμένου και υπέγραψε το πέρας της ανακρίσεως.

Κατά συνέπεια δεν προκύπτει η εμπλοκή δεύτερου προσώπου ή συνεργού στην υπόθεση με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα τελευταία στοιχεία που ανέμενε ο ανακριτικής από τις άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου, δεν προέκυψε στοιχείο που να επιτάσσει τη συμπληρωματική απολογία του κατηγορουμένου ή περαιτέρω έρευνα.

Τα σενάρια για συνεργό που διαψεύδονται και το ρεσιτάλ υποκρισίας

Από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύεται λοιπόν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν είχε συνεργό παρά τα σενάρια που υπήρχαν ότι είχε οργανώσει και σκηνοθετήσει μαζί με ένα ακόμη άτομο τη δολοφονία της συζύγου του.

Πάντως πριν λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο με το ρεσιτάλ υποκρισίας που έδωσε στην αστυνομία, όταν το βράδυ της 11ης Μαΐου προσπαθούσε να πείσει τις Αρχές πως είχαν μπει ληστές στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά.

Μάλιστα το ρεσιτάλ υποκρισίας επιβεβαιώθηκε και από το σοκαριστικό ντοκουμέντο μετά το έγκλημα.

Πρόκειται για το τηλεφώνημα που έκανε στο «100» τα ξημερώματα της 11 Μαΐου 2021, στο οποίο υποκρινόταν ότι ήταν φιμωμένος και ακούγεται με δυσκολία να λέει «βοήθεια, βοήθεια, μπήκαν ληστές» ανάμεσα σε ψεύτικους λυγμούς και μουγκρητά.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του MEGA, η κλήση διήρκησε συνολικά 1 λεπτό και 48 δευτερόλεπτα, αλλά τα πρώτα 38 δευτερόλεπτα, ο πιλότος δεν δίνει καμία σημαντική πληροφορία στην αστυνομικό. Απλά μουγκρίζει «βοήθεια» με δήθεν αναφιλητά και προσποιούμενος ότι δεν μπορεί να ανασάνει από τον πανικό.

Στη συνέχεια, ακούγεται να λέει κάποια ακατάληπτα λόγια, καθώς δίνει τη διεύθυνση στην αστυνομικό υπηρεσίας. Ξαφνικά, σταματά το θέατρο και καταφέρνει να πει αρκετά καθαρά τη διεύθυνση της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά.

«Βοήθεια, βοήθεια, ασθενοφόρο, ασθενοφόρο. Γρήγορα ασθενοφόρο θέλω» ακούγεται να λέει στο τέλος του τηλεφωνήματος, με την αστυνομικό να νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον ηλικιωμένο άνθρωπο που αντιμετώπισε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Πριν από το τηλεφώνημα αυτό, έκανε και δύο «αποτυχημένα» τηλεφωνήματα πρώτα στο 180 (στις 06:08) και στο 1000 (στις 06:10), αφού υποτίθεται ήταν δεμένος και πατούσε τα νούμερα με τη μύτη του. Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο μελετημένο ήταν στο μυαλό του το σενάριο που μετέπειτα θα παρουσίαζε στις αρχές.

Το τηλεφώνημα αυτό έγινε στις 06:11. Όπως έχει γνωστό από τα στοιχεία της υπόθεσης, η Καρολάιν έπεσε νεκρή από τα χέρια του πιλότου στις 04:11. Χρειάστηκε δηλαδή δύο ώρες για να πάρει τηλέφωνο την άμεση δράση.

Στο ενδιάμεσο, ο Αναγνωστόπουλος έστησε το σκηνικό της δήθεν ληστείας μετά φόνου. Τοποθέτησε την κόρη του στο κρεβάτι δίπλα στη νεκρή Καρολάιν, φέρεται να έβγαλε τις κάρτες από τις κάμερες καταγραφής, και φυσικά δέθηκε μόνος του στα χέρια και τα πόδια και φιμώθηκε με μονωτική ταινία.

«Είχα θολωμένο μυαλό»

Για το τηλεφώνημα αυτό μίλησε, στον ANT1, ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ο οποίος αφού σχολίασε πως είναι «λεπτή η θέση μου», είπε πως το συγκεκριμένο βίντεο δεν  αποτέλεσε ουδέποτε σε επίπεδο ανακρίσεως και προανακριτικά, μέρος της διαδικασίας. Συμπλήρωσε δε πως για όλα αυτά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ο δικηγόρος είπε πως η  η δικογραφία είναι σε εξέλιξη και πως ο πελάτης του αναφερόμενος στην σκηνοθεσία μετά το έγκλημα είπε πως ήταν ένα θολωμένο μυαλό. «Πράγματι ήταν ένα θολωμένο μυαλό… Ήταν μια κίνηση απελπισίας, γι΄ αυτό προχώρησε σε αυτή τη σκηνοθεσία», είπε ο δικηγόρος.