O ζωγράφος και multimedia καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς είναι αυτός που υπογράφει φέτος τα πόστερ του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4- 14 Νοεμβρίου). Ως γνωστόν οι αφίσες του Φεστιβάλ, εκτός από στατικά πόστερ και κινούμενες οπότε το κοινό και η πόλη του φεστιβάλ θα έχει την χαρά της απόλαυσης της κυρίας Τεπενδρή στις αίθουσες της διοργάνωσης, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.

Γνωστός για τις συνργασίες του με γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο, αλλά και με μεγάλους οίκους μόδας (Ντιόρ, Λουμπουτέν, Υβ Σεν Λοράν), ο Κ. Κακανιάς δηλώνει ενθουσιασμένοςπου συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. «Πιστεύω ολόψυχα στη δύναμη του σινεμά, το οποίο ομορφαίνει τη ζωή μας εδώ και 120 χρόνια. Μου έχει λείψει τόσο πολύ ο κινηματογράφος, οι σκοτεινές αίθουσες με τις γιγάντιες φιγούρες, η κίνηση με το φως. Ειλικρινά, είναι τόσο συναρπαστικό…»

Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ζει και εργάζεται τόσο στο Λος Άντζελες όσο και στην χώρα μας και το πολυποίκιλο έργο του (σχέδια, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κεραμικά και animation ταινίες), έχει φιλοξενηθεί σε εκθεσιακούς χώρους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί, μεταξύ πολλών άλλων,  στους New York Times και στο Vogue, ενώ έργα του βρίσκονται στις μόνιμες συλλογές τόσο στο Μουσείο Μπενάκη όσο και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα, έχει φιλοτεχνήσει τις τοιχογραφίες στο Fanny’s, το εστιατόριο που στεγάζεται στο Μουσείο της Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.