Το θέμα της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα έθεσε σε συνάντηση που είχε Παρασκευή 8 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

Η Ένωση σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έθεσε το ζήτημα της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τους δικαστικούς λειτουργούς και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, διότι πρόκειται για έναν φόρο που επιβάλλεται πλέον αντισυνταγματικά στην συνεπέστερη κατηγορία φορολογουμένων παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη.

Είναι ένα μέτρο κατάφωρα άδικο το οποίο χωρίς καμία δικαιολογητική βάση επιβαρύνει το τρέχον έτος μόνο τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο δημόσιο την ίδια στιγμή που απαλλάσσονται από τον συγκεκριμένο φόρο τα κέρδη των μεγάλων εταιριών».

Υπενθυμίζεται ότι  Ένωσή  έθεσε για πρώτη φορά το ζήτημα τον περασμένο  Φεβρουάριο και απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Πρωθυπουργό τον περασμένο μήνα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ενημέρωσε τον κ. Υπουργό ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους  ούτε με τον προϋπολογισμό για το έτος 2022 τότε θα διεκδικήσουν τις αξιώσεις μας δικαστικά.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης για πλήρη και μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, που επιδιώκεται ανάλογα και με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο να καταστεί εφικτή το 2023.