Υποχωρεί η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, καθώς το δολάριο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες πως η κεντρική τράπεζα δεν θα καθυστερήσει το tapering παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας το μήνα Σεπτέμβριο.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.745,89 δολάρια η ουγγιά , την ώρα που τα futures του αμερικάνικου χρυσού παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στα 1.757 δολάρια.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,5% στα 22,55 δολάρια η ουγγιά.

Πιέζεται ο χρυσός

Ο χρυσός πιέζεται ελαφρά, καθώς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα κέρδη της Παρασκευής, όταν έφθασε στο υψηλότερο σημείο από τις 22 Σεπτεμβρίου, άνοδο που τροφοδότησε η ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, «ένα καλό μέρος του tapering έχει ήδη τιμολογηθεί» και εφόσον οι ράβδοι έχουν πάνω από 1.750 δολάρια, είναι θετικό για το μέταλλο, περιορίζοντας τη «μεγάλη αστάθεια», εξηγεί ο Κάρλο Αλμπέτρο Ντε Κάζα, αναλυτής της Kinesis Money.

Στον αντίποδα, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 2,9% στα 2.138,16 δολάρια η  ουγγιά και η πλατίνα αυξήθηκε κατά 0,5% στα 1.031,49 δολάρια, με τους αναλυτές να αποδίδουν την άνοδο  σε βραχυχρόνια αντίδραση μετά από τις πρόσφατες πτώσεις.

Πηγή: ot.gr