Η νέα σειρά του Netflix, «Squid Game» ή «Παιχνίδι του Καλαμαριού» έχει σπάσει τα ταμεία με αποτέλεσμα να έχει γίνει μία από τις κορυφαίες σειρές όλων των εποχών, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό διεθνώς.

Η βασική ιδέα της σειράς είναι η εξής: σειρά ανθρώπων στρατολογούνται από έναν οργανισμό, για να ανταγωνιστούν σε παιχνίδια ζωής ή θανάτου, με τα επεισόδια να έχουν πολλές σκηνές βίας.

Ο κυνισμός και η βία που χαρακτηρίζει τη σειρά είναι και ο κύριος λόγος που γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν, καθώς η σειρά έχει κερδίσει και πολλούς μικρούς οπαδούς.

Μάλιστα τα παιδιά, που δύσκολα διαχωρίζουν την πραγματική ζωή από τη μυθοπλασία, πηγαίνουν, όπως αναφέρει η Daily Mail, στο σχολείο και ζητούν από τους εκπαιδευτικούς να παίξουν κάποια από τα επικίνδυνα παιχνίδια που συμπεριλαμβάνονται στα επεισόδια της σειράς.

Στο πλαίσιο αυτό όλα και περισσότερα σχολεία στέλνουν επιστολές προς τους γονείς, προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να βλέπουν την σειρά αυτή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Daily Mail, τέτοια περιστατικά έχουν ήδη αναφερθεί στη Βρετανία και το Βέλγιο.

Οι απαγορεύσεις από σχολεία της Βρετανίας

«Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School, τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο.

Οι απαγορεύσεις από σχολεία του Βελγίου

Εκπρόσωπος του Sandown School, μετά τα περιστατικά έντασης μεταξύ των μαθητών, ανακοίνωσε πως το σχολείο πρόσθεσε επιπλέον διδακτικές ώρες σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών, τους κινδύνους που υπάρχουν στο Internet, αλλά και στα τηλεοπτικά προγράμματα.