Η κακοκαιρία Αθηνά «σαρώνει» και την Πάτρα, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν επηρεάσει και άλλες περιοχές της χώρας. Τις τελευταίες ώρες σημειώνονται ισχυρές βροχές με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές πτώσεις δέντρων και προβλήματα στους δρόμους.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Κυριακής (10/10) – όπως αναφέρει το tempo24.news – το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» ήταν σαρωτικό. Λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα και έπεσαν πολλά δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα. Περιστατικά καταγράφηκαν στην Οθωνος Αμαλίας αλλά και στην οδό Χαρ. Τρικούπη, στην περιοχή του Απόστολου Παύλου.

Την ίδια ώρα, σκάφος στο λιμάνι της Πάτρας λόγω της κακοκαιρίας είναι έτοιμο να βυθιστεί. Το σκάφος – όπως μεταδίδει το pelop.gr – έχει μπατάρει, χτυπάει στα διπλανά σκάφη και κινδυνεύει να κοπεί από τα σχοινιά και να μείνει εντελώς ακυβέρνητο και να βυθιστεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού περιέχει, κατά τους υπολογισμούς του, 1,5 τόνο πετρέλαιο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και μέχρι στιγμής – σύμφωνα με το pelop.gr – έχουν «ξηλωθεί» τουλάχιστον 10 δέντρα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται συνεχώς τηλεφωνήματα. Στην οδό Ιεροθέου και Ναυαρίνου ένα δέντρο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο!

Επίσης, στη Φώσταινα – όπως μεταδίδει το pelop.gr – σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον κεντρικό επαρχιακό δρομο και χρειάστηκε η επέμβαση της Πολιτικής Προστασίας με μηχανήματα, ενώ ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και στη Λακκόπετρα. Στα Ζησιμέικα Αχαϊας, εγκλωβίστηκε, την ώρα της καταιγίδας και της νεροποντής, αγρότης και έσπευσαν συνεργεία με μηχανήματα της πολιτικής προστασίας του δήμου για τον απεγκλωβισμό του.