Η Βασίλισσα της Ευρώπης άφησε το στέμμα της στο ΣΕΦ και το παρέδωσε στον Ολυμπιακό, ο οποίος έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για τις φετινές του διαθέσεις, επικρατώντας με 74-68 και κάνοντας το 2-0 στην Euroleague.

Η Ρεάλ Μαδρίτης παραδόθηκε στην άμυνα των ερυθρολεύκων, η οποία «τσάκισε» κόκκαλα σε όλο το παιχνίδι, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στο Πάμπλο Λάσο και τους παίκτες του να φτάσουν στη νίκη.

Μπορεί για τρία δεκάλεπτα η αναμέτρηση να ήταν ντέρμπι, αλλά όλα άλλαξαν στο τελευταία δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, με τη Ρεάλ να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν την υποστήριξη των φιλάθλων τους, αλλά και του Βασίλη Σπανούλη, που βοήθησε με την αύρα του για να έρθει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 16 πόντους (5/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 3/4 βολές), με τον Ντόρσεϊ να παίρνει το «όπλο» του στα κρίσιμα σημεία και να τελειώνει με 12 (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές).

Για τη Ρεάλ, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ουίλιαμς Γκος είχε 16 (4/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 8/9 βολές), με τον Ταβάρες να προσθέτει 15 (6/9 δίποντα, 3/3 βολές).

Ο αγώνας

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού στα πρώτα του λεπτά ήταν οι σκληρές άμυνες που διαδέχονταν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα το σκορ στο 5΄ να είναι 6-6, με τις δύο ομάδες να σουτάρουν έκαστες με 2/8 σουτ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατεβάσει τον ρυθμό του αγώνα, μην αφήνοντας τη Ρεάλ να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο. Η «Βασίλισσα» έμεινε για 3,5 λεπτά χωρίς καλάθι, δείγμα της μαχητικότητας των ερυθρολεύκων στο αμυντικό τους κομμάτι.

Το δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 13-10, έχοντας μία ασίστ για πέντε λάθη, με τη Ρεάλ να έχει 3 και 4 στις αντίστοιχες κατηγορίες, με τρίποντα να είναι συνολικά 0/14.

Ο Γιουλ έσπασε το κακό σερί πίσω από τα 6,75 ισοφαρίζοντας σε 13-13, αλλά ακολούθησε ένα γρήγορο 6-0 από τον Ολυμπιακό (19-13), το οποίο ανάγκασε τον Λάσο να καλέσει τάιμ άουτ μετά από μόλις ενάμισι λεπτό παιχνιδιού στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Ισπανός προπονητής προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, χρησιμοποιώντας μαζί στο παρκέ τους Πουαριέ και Ταβάρες, ένα σχήμα που έφερε σε ισορροπία τον αγώνα. Ο Ουίλιαμς-Γκος έτρεξε ένα προσωπικό 5-0, δίνοντας τα ηνία στη Ρεάλ με 30-32, αλλά το προβάδισμα σβήστηκε άμεσα με τρίποντο του ΜακΚίσικ.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά υπέρ, με τον Ερτέλ να οδηγεί τη Ρεάλ προηγούμενη στα αποδυτήρια με 35-36.

Ο Ολυμπιακός σούταρε με 12/20 δίποντα, 2/12 τρίποντα και 5/7 βολές, έχοντας ίδιο αριθμό ριμπάουντ με τη Ρεάλ (16-16), 8 ασίστ, 7 λάθη και 4 κλεψίματα.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν 12/19 δίποντα, 1/9 τρίποντα και 9/9 βολές, 11 ασίστ, 9 λάθη και 3 κλεψίματα.