Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής (8/10) στο κέντρο της Αθήνας όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Μάρνη και Αριστοτέλους.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8:00 στη Βουλιαγμένη. Μία μητέρα είχε πάει το παιδί της στο σχολείο, κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να το συνοδεύσει και άφησε πάνω τα κλειδιά.

Τη στιγμή εκείνη περνούσε από το σημείο ένας 35χρονος αλλοδαπός. Πήρε το Ι.Χ. και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Για κακή του τύχη όμως, μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε το κινητό της μητέρας και το GPS ήταν ενεργοποιημένο.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την κλοπή και λίγο αργότερα εντόπισαν το όχημα παρκαρισμένο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βάθης.

Έστησαν έτσι καρτέρι και περίμεναν να επιβιβαστεί σε αυτό. Όταν ο ληστής μπήκε στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και του ζήτησαν να μείνει ακίνητος.

Εκείνος όμως έβαλε μπροστά την μηχανή και προσπάθησε να διαφύγει ρίχνοντας μάλιστα κάτω έναν από τους άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Και σαν να μην έφτανε αυτό έκανε και όπισθεν για να τον πατήσει.

Ο αστυνομικός κρατήθηκε από το όχημα, έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι και να οδηγηθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο οδηγήθηκε και ο αστυνομικός για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ποιος είναι ο 35χρονος

Σύμφωνα με το MEGA, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών. Είναι αλβανικής καταγωγής και έχει απασχολήσει την Αστυνομία για πολλές υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών στο παρελθόν.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής θα εξετάσουν αν έχει εμπλοκή και σε κάποια άλλη υπόθεση.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο