Η επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα είναι γεγονός. Ύστερα από αρκετούς μήνες online μαθημάτων, λόγω της πανδημίας, τα Πανεπιστήμια αποκτούν και πάλι ζωή.

Το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετρούν αντίστροφα για την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου ενώ το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα, θεωρητικά και εργαστηριακά, θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά δια ζώσης με αυξημένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού τόσο των φοιτητών, όσο και του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα, όπως και η σύμφωνη γνώμη των Πρυτανικών Αρχών για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Για όσους φοιτητές δεν έχουν ακόμη «τρυπηθεί» θα μπορούν να το κάνουν ακόμη και λίγή ώρα πριν την είσοδό τους στο αμφιθέατρο, αφού ορισμένα Ιδρύματα έχουν ανακοινώσει ότι θα στήσουν εμβολιαστικά κέντρα.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου ενημερώνει πως ο εμβολιασμός εντός του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος θα διενεργηθεί από κινητή μονάδα «το χρονικό διάστημα 13/10/2021-19/10/2021, 9:00-12:30 (εκτός Σαββατοκύριακου, 16-17/10), στον χώρο του Ιατρείου στις εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer.

Σε ότι αφορά στο χρονικό διάστημα εμβολιασμού στις εγκαταστάσεις Πατησίων, θα ακολουθήσει σε νέα ανακοίνωση.

Το ΕΜΠ απευθύνει έκκληση στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 11 του μηνός στις 12:00.

Πανεπιστήμιο Πάτρας

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρει πως θα λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα:

  • Στο Ρίο (Πανεπιστημιούπολη Ρίου – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο).
  • Στο Κουκούλι (Πανεπιστημιούπολη Κουκούλι – Φοιτητική Εστία).
  • Στο Μεσολόγγι (Πανεπιστημιούπολη Μεσολογγίου, κτίριο Κ10).

«Όσα από τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, όλων των κατηγοριών, Μόνιμο, Έκτακτο Διδακτικό και Τεχνικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό (Μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ), Συμβασιούχοι, Ερευνητές κ.α. και βεβαίως οι Φοιτητές που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να το δηλώσουν με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος μέχρι και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία δύο εμβολιαστικών κέντρων σε Ηράκλειο (αμφιθέατρο Μανασάκη) και Ρέθυμνο (χώρος ιατρείου), όπως επίσης και δύο ιατρεία για τους πρωτοετείς φοιτητές.