Από τα δυτικά έχει αρχικά «χτυπήσει» τη χώρα η κακοκαιρία «Αθηνά» που συνεχίζει την επέλασή της. Κέρκυρα, Παξοί, Ζάκυνθος και Ήπειρος βρέθηκαν στο στόχαστρό της.

Στην Κέρκυρα

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια», αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το kerkyrasimera, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και τους ισχυρούς ανέμους στο νησί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 130 κλήσεις, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 37 περιπτώσεις κυρίως για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Συγκεκριμένα:

  • 20 για κοπές δέντρων,
  • 12 για αντλήσεις υδάτων και
  • 5 για αφαιρέσεις αντικειμένων

Πηγή: Παναγιώτης Μουχτερός / kerkyrasimera.gr

Υπόγεια τραπεζών πλημμύρισαν στου Σολάρη με αποτέλεσμα να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι άνεμοι πήραν και «σήκωσαν» τον Πύργο του Ναυαγοσώστη στην παραλία του Ύψου. Μάλιστα, έπεσε πάνω σε ένα αμάξι προκαλώντας ζημιές.

Δείτε βίντεο από την πλημμύρα στον Ποταμό

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για την κακοκαιρία

Τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω της χαμηλής ορατότητας, ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος. Πτώση βράχου υπήρξε στον δρόμο προς του Τρουμπέτα. Ο βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο χωρίς ευτυχώς ο οδηγός να τραυματιστεί.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας όλη την νύχτα ήταν σε επιφυλακή. Ισχυρές βροχοπτώσεις είχαμε στους Παξούς, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

Στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με το zantetimes.gr, κατολίσθηση με πέτρες, λάσπη και φερτά υλικά έγινε μετά τις Νερατζούλες, στη περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι 1 χιλιόμετρο περίπου πριν το ΧΥΤΑ. Τα υλικά παρασύρθηκαν σε όλη τη δημοτική οδό με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να υπάρχει κίνδυνος οδικού ατυχήματος. Ο δρόμος καθαρίστηκε με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ζακύνθου.

Πηγή: Μαρία Μουζάκη

Καταιγίδα στη Ζάκυνθο

Περισσότερα από 120 χιλιοστά βροχής σε 18 ώρες στην Κέρκυρα και στην Ήπειρο

Σύμφωνα με το Meteo, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Έως τις 18:00 το απόγευμα ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνούν τα 120 χιλιοστά καταγράφονται στους  μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας.

Στο δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά» στις 18:10 ώρα Ελλάδας και περιέχεται πίνακας με 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Πώς θα κινηθεί σήμερα η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, θα σημειωθούν σημαντικές βροχοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίο και στα βόρεια κυρίως τμήματα των Κυκλάδων. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά.

Στη Δυτική Ελλάδα, στην Θεσσαλία και σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 9 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 10 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 13 έως 26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Aττική

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ,

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κυρίως στα δυτικά τμήμα του νομού ενδέχεται να είναι ισχυρές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς.

Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας