Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής γιατροί και νοσηλευτές πού βρίσκονται σε αναστολή έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν αιτήσεις οι οποίες στρέφονται κατά των εμβολιασμών και των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test) για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ, θα συζητηθούν η αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και αιτήσεις φυσικών προσώπων (πολιτών).

Απορρίφθηκαν προηγούμενες προσφυγές

Το Συμβούλιο της Επικρατείας πάντως έχει απορρίψει αντίστοιχες προσφυγές υγειονομικών, γιατρών, διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων και μελών της ΕΜΑΚ που ζητούσαν το προσωρινό «πάγωμα» του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολισμού μέχρι την εκδίκαση των κύριων προσφυγών, επικαλούμενο λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας.