Το Facebook λέει ότι υπάρχουν ξανά προβλήματα με τις υπηρεσίες του, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη διακοπή που σημειώθηκε στo WhatsApp, το Instagram και το Facebook για περίπου έξι ώρες.

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πρόσβαση στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας», ανέφερε η εταιρεία.

«Εργαζόμαστε για να επανέλθουμε τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία».

Σημειώνεται πως τα προβλήματα επικεντρώνονται ιδιαίτερα στην πλατφόρμα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο στο Instagram.

Η εταιρεία ανέφερε σε ένα tweet: «Γνωρίζουμε ότι μερικοί από εσάς μπορεί να αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα με το Instagram αυτή τη στιγμή. Λυπούμαστε πολύ και εργαζόμαστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να διορθώσουμε».

Πάντως δεν είναι λίγοι οι χρήστες που «προσέφυγαν» στο Twitter για να διαμαρτυρηθούν για τη δεύτερη διακοπή του Instagram.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp επικράτησε μπλακ άουτ διάρκειας έξι ωρών.

Αυτοί που ανέφεραν οι τεχνικοί της Facebook με απλά λόγια είναι πως αυτό που έγινε ήταν ότι σταμάτησε να λειτουργεί το δίκτυο των παγκόσμιων σέρβερ την ώρα που οι τεχνικοί επιχερούσαν να πετύχουν μεγαλύτερες ταχύτητες, ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτό το σκάνδαλο είναι διαφορετικό.

Το μπλακ άουτ οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας σε selloff, σημειώνοντας απώλειες πάνω από 5% τη Δευτέρα, προσθέτοντας απώλειες σχεδόν 15% από τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Επίσης, η πτώση της μετοχής της Facebook τη Δευτέρα μείωσε την περιουσία του Ζάκερμπεργκ στα 120,9 δισ. δολάρια από 140 δισεκατομμύρια, φέρνοντάς τον στην 5η θέση του παγκόσμιου δείκτη του Bloomberg, κάτω από τον Μπιλ Γκέιτς.