Η Ιθάκη έχει αναδειχθεί σε covid free προορισμό με θετικότητα 0%. Σχεδόν το 80% των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι και καθημερινά υπάρχουν νέα ραντεβού.

«Είχαμε την τύχη να δεχτεί το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να γίνει οριζόντιος εμβολιασμός εδώ, στην Ιθάκη από τον Μάρτιο και καταφέραμε όλα να πάνε καλά, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού» o δήμαρχος του νησιού, στο Πρώτο Πρόγραμμα με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, Διονύσης Στανίτσας.

«Εκτός από τον Αύγουστο, που υπήρχαν καθημερινά στο λιμάνι του νησιού περίπου 150-200 σκάφη, οπότε είχαμε περίπου 20-22 κρούσματα, από κει πέρα συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά και οι πολίτες εμβολιάζονται καθημερινά», είπε ο κ. Στανίτσας.

Το κέντρο Υγείας και το δημοτικό ιατρείο στην πρώτη γραμμή για τη μάχη των εμβολίων

Το ποσοστό εμβολιασμένων στο νησί αγγίζει το 75%-80% και καθημερινά προστίθενται νέα ραντεβού στο Κέντρο Υγείας. Πώς κατόρθωσαν να έχουν σχεδόν φτάσει το τείχος ανοσίας, όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος της Ιθάκης, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ωστόσο βοήθησε το γεγονός ότι είναι μια μικρή κοινωνία.

«Είμαστε 3000 κάτοικοι, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά. Το Κέντρο Υγείας εδώ αλλά και το δημοτικό κοινωνικό ιατρείο που έχουμε συστήσει εδώ και 5 χρόνια κάνει πολλές δράσεις σχετικά με τον εμβολιασμό και σιγά σιγά ο κόσμος πείστηκε, ακόμα και αυτοί που δεν ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Στανίτσας.