Άγνωστοι έχουν «ρημάξει» πάρκα με φωτοβολταϊκά στην περιοχή της Θήβας, καθώς εισβάλουν, ακόμα και μέρα – μεσημέρι, για να κλέψουν καλώδια και άλλα αντικείμενα.

Όπως ανέφερε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Κώστας Μέρκος ο οποίος είναι επιχειρηματίας με φωτοβολταϊκά στην περιοχή, μια συγκεκριμένη ομάδα, για πέμπτη φορά τους τελευταίους 2,5 μήνες εισέβαλε στο οικόπεδό του και έκανε κλοπές.

«Μια συγκεκριμένη ομάδα κατοίκων, 8-10 άτομα, από μια περιοχή, ‘’ρημάζει’’ εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Συνήθως χτυπούσαν μεσημέρια. Αλλά τώρα, επειδή έχουμε φύλαξη το πρωί έρχονται βράδυ. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως» σημείωσε ο ίδιος.

Στο βίντεο που παρουσίασε η Κοινωνία Ώρα MEGA αποτυπώνεται η δράση των ληστών.

«Όλα αυτά τα βίντεο πρωτογενώς τα δίνουμε στην Αστυνομία. Τους τα στέλνουμε άμεσα, 2-3 ώρες μετά την κλοπή. Οι διωκτικές αρχές ξέρουν ποιοι είναι» πρόσθεσε ο κ. Μέρκος, κάνοντας λόγο ότι κάποιοι που είχαν συλληφθεί για ανάλογες κλοπές τον περασμένο Ιούλιο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ίδιος, έως τώρα έχει υποστεί ζημία ύψους 50.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν 50-60 παρόμοια περιστατικά σε άλλα φωτοβολταϊκά πάρκα.

«Αν δε γίνει κακούργημα η κλοπή χαλκού, θα είμαστε στο έλεος των ομάδων αυτών» τόνισε.