Ο Φίλιπ Λαμ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για το EURO 2024, που θα φιλοξενηθεί στην Γερμανία, τάχθηκε εναντίον της διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, όπως προτείνει η FIFA.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι ο ρυθμός πρέπει να παραμείνει όπως είναι τώρα», σχολίασε ο πρώην διεθνής άσος, στο περιθώριο της τελετής παρουσίασης του λογότυπου για το EURO 2024 στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου και πρόσθεσε: «Ως παίκτης, πάντα το έβρισκα πολύ καλό. Και ως υποστηρικτής, θεωρώ πολύ καλό ότι υπάρχει ένα μεγάλο τουρνουά κάθε δύο χρόνια (σ.σ. η εναλλαγή Μουντιάλ με EURO).

Η ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, που θα εναλλάσσεται από το 2028 με επίσης διετή ηπειρωτικά τουρνουά, άρχισε από την FIFA. Αντιμέτωπος με ένα κύμα εχθρικών αντιδράσεων, ειδικά στην Ευρώπη, ο παγκόσμιος οργανισμός συμβουλεύτηκε την περασμένη Πέμπτη περισσότερες από 200 εθνικές ομοσπονδίες κατά την διάρκεια μιας διαδικτυακής συνόδου κορυφής.

Μια έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί τον Νοέμβριο και μια άλλη παγκόσμια σύνοδος κορυφής, θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο.

Ο Λαμ, παρουσίασε το λογότυπο του επόμενου EURO στο Βερολίνο, με τις παραλλαγές του για κάθε μία από τις δέκα πόλεις υποδοχής: «Το EURO 2024, θα είναι μία διοργάνωση για όλους και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε φιλάθλους απ΄ όλην την Ευρώπη και τον κόσμο, στην Γερμανία για να γιορτάσουμε μαζί ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό πάρτι».