Ακόμα ένα άτομο  που συμμετείχε στη επίθεση κατά μελών της ΚΕΕΡΦΑ την Κυριακή στο Νέο Ηράκλειο ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές. Πρόκειται για έναν 32χρονο με ιστορικό ακροδεξιάς βίας απέναντι σε μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Τον Ιανουάριο του 2010 συμμετείχε σε επίθεση κατά αντιφασιστικής εκδήλωσης στην Πανόρμου. Τότε φασιστικές ομάδες είχαν επιτεθεί σε πολιτιστικό – κοινωνικό στέκι της περιοχής και στη συνέχεια σε αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πανόρμου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που υπεβλήθη στον εισαγγελέα καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες μετέχει και αυτός – όπως και ο 30χρονος συλληφθείς για την ίδια υπόθεση – στην εθνικιστική ακροδεξιά ομάδα Propatria, που μέλη της είχαν επιτεθεί στους αντιφασίστες το 2010.

Χθες συνελήφθη 30χρονος που φαίνεται πως ήταν ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου και είναι γνώριμος στις Αρχές αλλά και στους ακροδεξιούς κύκλους. Ο συλληφθείς φαίνεται να έχει παρελθόν στη Χρυσή Αυγή ενώ πλέον ανήκει στην οργάνωση Propatria «αδερφάκι» του νεοναζιστικού κόμματος.

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο

Χθες πραγματοποιήθηκε μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Ηράκλειο ως μία πρώτη απάντηση στις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν ολοκληρωθεί ένας χρόνος από τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Η απόπειρα των φασιστών να ξαναβγούν ξανά στο προσκήνιο, με την εμφάνιση ταγμάτων εφόδου στο Ν. Ηράκλειο, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης πατάει στην κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού, της καταστολής, της απαγόρευσης των απεργιών, του σεξισμού και των περικοπών» αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις στις 9 Οκτώβρη.

«Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, τα συλλαλητήρια στις 9 Οκτώβρη είναι σταθμός για να μην περάσουν οι φασιστικές προκλήσεις και για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», αναφέρει στο κάλεσμά της».