Με ταχύτατους ρυθμούς εξελίσσεται η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Οι μάρτυρες κατηγορητηρίου επί της ουσίας ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις τους κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας και όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα ακολουθήσει η απολογία της κατηγορουμένης η οποία για πρώτη φορά θα κληθεί δημοσίως να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην τέλεση της εγκληματικής αυτής ενέργειας σε βάρος της Ιωάννας.

Από την πλευρά της η Ιωάννα, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση.

Παρακολουθεί ψύχραιμη και με μεγάλη προσοχή όσα καταθέτουν οι μάρτυρες και έχει πάντα στο πλευρό της την οικογένειά και τους φίλους της.

Μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν σήμερα ήταν και μια συνάδελφος της καθ ομολογία δραστιδος η οποία αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της και τις αντιδράσεις της τις κρίσιμες ημέρες.

«Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά.

Πρόεδρος: Ηταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;
Μάρτυρας : Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;
Μάρτυρας:  Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.
Πολ. Αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;
Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο
Πολ. Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;
Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Στο δικαστήριο περιέγραψε ένας γείτονας της Ιωάννας, περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

«Έβγαζε μπουρμπουλήθρες»

Συγκλονιστική ήταν κατάθεση κι ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είδε την Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα  δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Ελιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε συγκλονίζοντας τη δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας.

Αίτημα προκειμένου να κληθούν οι δύο μάρτυρες που δέχθηκαν κλήση αμέσως μετά την επίθεση από την κατηγορούμενη, επανέφερε και πάλι η πολιτική αγωγή.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς – όπως εξήγησε- «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κινδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη το πρωί