Την προαναγγελία για 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπ. Εσωτερικών  Μ. Βορίδης  επισημαίνοντας ότι, θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.

Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Υπάρχει και πρόβλεψη  μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά  υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικο.

Για το σύστημα Υγείας και τις πιέσεις που αυτό δέχεται  σήμερα  ο υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει μια ισορροπία  στο σύστημα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ. Πρόσθεσε ως τόσο αυτό έχει να κάνει πάντοτε με την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας .

Στο θέμα της διεξαγωγής των παρελάσεων ο κ. Βορίδης  τόνισε ότι θα γίνουν με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κυρίως με ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας.

Σχετικά με τους εμβολισμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα  η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και ειδικότερα τις αυξήσεις στα καύσιμα ο κ.Βορίδης  είπε  ότι το πρώτο μέτρο (για τις ανατιμήσεις) απορροφά σε πολύ μεγάλο βαθμό την αύξηση του ρεύματος και  στο ζήτημα της θέρμανσης μελετάται η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και την διεύρυνση του.

Αναφερόμενος στις εντάσεις και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα σε σχολεία και πλατείες από ομάδες ατόμων ο υπουργός σχολίασε  ότι η εικόνα ομάδων που συμπλέκονται είναι εξαιρετικά προβληματική και θα πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά η Αστυνομία. Οι πράξεις βίας είναι προβλήματα δημόσιας τάξης και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αντιμετωπίζονται.