«Είναι κανείς εδώ;» Η σπαρακτική φωνή της Ούρσουλας ένιωσα να μου δημιουργεί ένα… τεράστιο αίσθημα συγκίνησης. Η πτωχή, γλυκιά παιδική μου φίλη, απελπισμένη από την απόλυτη ησυχία που επικρατούσε στις κάποτε αστραποβόλες οροσειρές της Εκάλης, στεκόταν στη μέση του ανηφορικού, όμορφου δρόμου.

Η οδός Ορτανσίας ήταν άδεια από ανθρώπους, αυτοκίνητα, τους νεαρούς γεροδεμένους συνήθως βλοσυρούς bodyguards, ακροβολισμένους σε κήπους και στέγες. Ολόκληρη η περιοχή έμοιαζε άδεια. Η κραυγή της «πέρασε» πάνω από βουνά, δέντρα, λόγγους, σιντριβάνια και κιτς πισίνες με τους βυθούς να «φέρουν» στα μυκηναϊκά ψηφιδωτά του yacht «Christina O».

Η Ούρσουλα άνοιξε τα χέρια έτσι όπως στα αφτιά της έφθανε η ηχώ της φωνής της. Η εικόνα μού θύμισε εκείνη της Κέιτ Γουίνσλετ στον «Τιτανικό» ή αυτή της… Κατίνας Παξινού σε μία από τις συγκλονιστικές στιγμές της σε αρχαίες τραγωδίες.

Η γυναίκα με τα μακριά, πλατινέ μαλλιά επιθυμούσε πριν από χρόνια άλλωστε να γίνει διάσημη ηθοποιός, του σοβαρού μάλιστα ρεπερτορίου. Οι συνεχείς όμως προσπάθειές της απέβησαν άκαρπες, καθώς οι ρόλοι που της πρότειναν είχαν να κάνουν με «ευτελείς σαπουνόπερες» και χαμηλού κόστους κωμικές σειρές.

Τελικά ο γάμος της με μεγαλοβιομήχανο, στενό φίλο του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή, της πρόσφερε μια ζωή «τυλιγμένη» στο glamour, τη θαλπωρή των βιζόν by Fendi, τα διαμάντια De Beers και τη ματαιοδοξία. Αυτές τις ημέρες ένιωθε μόνη. Μια μικρή περιπέτεια υγείας την ανάγκασε να παραμείνει στην πόλη των Αθηνών, ενώ οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί αναχώρησαν για το Πριγκιπάτο του Μονακό.

Η Ούρσουλα δύο εβδομάδες προτού χτύπησε το πόδι της (ο αστράγαλός της σχεδόν… διαλύθηκε), όταν προσπάθησε να ανέβει στα ανηφορικά δρομάκια της Εκάλης με τα σατέν κατακίτρινα βραδινά παπούτσια από τη νέα φθινοπωρινή συλλογή της Donatella Versace.

Ο ήχος από τα γαλλικά κρασιά και τις συλλεκτικές σαμπάνιες φθάνει στα αφτιά μου, μέσα από την τηλεφωνική συσκευή. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής βρίσκεται εδώ και δέκα ημέρες στο Μόντε Κάρλο, το οποίο θυμίζει πλέον κάτι από πλατεία Κολωνακίου ή συγκέντρωση στο «Ekali Club». Superbe!