Η ΑΕΚ πέτυχε στο Αγρίνιο το πρώτο της φετινό «2», επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-1. Για να συμβεί αυτό βέβαια χρειάστηκε η συνδρομή και του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στο 0-1 που… πρόσφερε το γκολ στον Γκαρσία. Η Ένωση είχε καλές στιγμές στο ματς, αλλά και μερικά νεκρά διαστήματα που λίγο έλειψε να πληρώσει ακριβά, όπως μετά το 1-2 που είδε τους εφιάλτες του Ηρακλείου να επιστρέφουν. Η ουσία είναι πως οι Κιτρινόμαυροι πήραν τη νίκη που είχαν τόσο ανάγκη και πηγαίνουν ήρεμοι στη διακοπή. Κορυφαίος του Δικεφάλου ήταν ο Μοχαμαντί, που έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα.

H AEK μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε στο 3’ με την κεφαλιά του Γκαρσία. Η Ένωση έφερε το παιχνίδι στην περιοχή του Παναιτωλικού, με ανάπτυξη κατά βάση από τα αριστερά, με τους Μοχαμαντί, Τσούμπερ. Στο 13’ θα ανοίξει το σκορ! Ο Ιρανός μπακ σέντραρε και ο Γκαρσία με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της ΑΕΚ!

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που πήραν μέτρα στο γήπεδο. Ο Παναιτωλικός είχε κάποιες προσπάθειες από τα δεξιά με τον Μεντόζα, χωρίς όμως να κάνει κάποια αξιόλογη τελική. Αντίθετα η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 21’, με το ωραίο σουτ του Τσούμπερ. Και στο 26’ θα ζευγαρώσει τα τέρματά της! Σκόρερ με κεφαλιά ο Βράνιες, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και… 0-2!

Ο Δικέφαλος έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Η ΑΕΚ κρατούσε την μπάλα, είχε κίνηση στον χώρο και συνάμα κρατούσε τον Παναιτωλικό μακριά από την περιοχή της. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους τα δεδομένα άλλαξαν όμως. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 37’ με ένα σουτ του Βέργου εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Στάνκοβιτς. Ενώ στο 41’ οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του Γκργκότς, που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βράνιες θα πιάσει την κεφαλιά, με τον Βαρόνε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς όμως στο 58’! Μετά από γύρισμα του Μπαρμπόσα, ο Βέργος θα κοντρολάρει μέσα στην περιοχή και θα «εκτελέσει» με το δεξί, μειώνοντας σε 1-2!

Το παιχνίδι απέκτησε έναν περίεργο ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά, με την μπάλα πάνω-κάτω. Και οι δύο ομάδες προσπαθήσουν να δημιουργήσουν. Στο 78’ ο Παναιτωλικός σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία να σκοράρει και να ισοφαρίσει! Ο Κορνέλιους πιάνει μια κεφαλιά εξ επαφή, ο Στάνκοβιτς αλλάζει την πορεία της μπάλας και ο Λε Ταλέκ απομακρύνει στη γραμμή!

H AEK αντέδρασε και στο 84’ «καθάρισε» το παιχνίδι. Ο Τσούμπερ βρήκε δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-3 με κοντινό πλασέ και πλέον το «τρίποντο» φάνηκε να καταλήγει ξεκάθαρα στον Δικέφαλο. Όπως και έγινε, αφού η κεφαλιά του Βέργου στο 90’ βρήκε στο δοκάρι και έτσι οι Αγρινιώτες δεν κατάφεραν να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου, 4-2-3-1): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βαρόνε, Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα), Ντίας, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ), Βέργος

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Μάνταλος (76’ Χατζισαφί), Τσούμπερ, Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ)