Αρκετά είναι τα σχολεία στο Ηράκλειο, σε διαφορετικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας, που δεν θα λειτουργήσουν μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες δεν θα ανοίξουν αν δεν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τα ειδικά κλιμάκια. Τα σχολεία ανά δήμο που δεν θα επαναλειτουργήσουν είναι τα εξής:

Στον Δήμο Ηρακλείου

Την απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα έλαβε η Δημοτική Αρχή, ενώ επαναλειτουργούν κανονικά οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, εκτός από τα ΚΒ Μητέρα ΚΕΠΑ και Ι ΚΕΠΑ.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Στέλλα Αρχοντάκη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη, η απόφαση λήφθηκε διότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο απαραίτητος έλεγχος στα σχολεία από τα ειδικά κλιμάκια.

Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Κλειστά θα παραμείνουν έως την ερχόμενη Τετάρτη όλα τα σχολεία στον Δήμο, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται στο επίκεντρο της σεισμικής έξαρσης.

Στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Κλειστές θα είναι ορισμένες σχολικές μονάδες στον δήμο Αρχανών Αστερουσιών, ο οποίος επίσης έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκιών, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Τεφελίου, το Γυμνάσιο και το 3ο Νηπιαγωγείο Τεφελίου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Μελεσών, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Μεταξοχωρίου.

Στον Δήμο Χερσονήσου

Στον Δήμο Χερσονήσου, κλειστά θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το Νηπιαγωγείο Γουβών, το Δημοτικό Επισκοπής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επισκοπής, προκειμένου να διενεργηθούν εργασίες αποκατάστασής τους, καθώς τα κτίρια ελέγχθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Στον Δήμο Γόρτυνας

Μετά από επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις σχολικές μονάδες του Δήμου από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Γόρτυνας, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας, την Δευτέρα 4/10, την Τρίτη 5/10 και την Τετάρτη 6/10, των κάτωθι σχολικών μονάδων:

  • Δημοτικό Σχολείο Σοκαρά
  • Δημοτικό Σχολείο Ασημίου
  • Λύκειο Ασημίου
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίου Θωμά
  • Δημοτικό Σχολείο Βαγιωνιάς
  • Δημοτικό Σχολείο Αγίων Δέκα
  • Γυμνάσιο Αγίων Δέκα
  • Λύκειο Αγίων Δέκα