Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι αρκετά αισιόδοξος για αυτά που πρόκειται να καταφέρει στη φετινή Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν… μαγεία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με την Μπασκόνια, κυριάρχησαν πλήρως στο παρκέ του ΣΕΦ, με το τελικό 75-50 να τα λέει όλα.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν με την εικόνα που βγάζουν στους αγώνες και δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Από την αρχή του αγώνα δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Ισπανούς και επικράτησαν με σχετική ευκολία.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βεζένκοφ με 16 πόντους, με τους Σλούκα και Φαλ να προσθέτουν από 10 και 11 αντίστοιχα.

Για την Μπασκόνια, διασώθηκαν από το «ναυάγιο» οι Γκιεντράιτις με 15 και Κοστέλο με 11.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ του ΣΕΦ με στόχο να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη, εκμεταλλευόμενος και τις δύο σημαντικές απουσίες της Μπασκόνια.

Η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε σε σημαντικό βαθμό, έχοντας οικονομήσει ήδη από το 5΄ διαφορά εφτά πόντων, χάρη σε ένα σερί 9-0 (14-7).

Οι ερυθρόλευκοι «στραγγάλισαν» στην άμυνά τους τους Ισπανούς, πιέζοντας ανελέητα κάθε μπάλα και οδηγώντας τους σε εύκολα λάθη. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά από 10΄ αγώνα, η Μπασκόνια είχε υποπέσει σε 10 λάθη, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε κάνει 5 κλεψίματα.

Το δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Βεζένκοφ και τη διαφορά να εδραιώνεται στους 15 πόντους (28-13).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα 5-0 σερί με πόντους του Κοστέλο, ο οποίος έριξε τη διαφορά στους 10 (28-18, 11΄).

Ωστόσο, αυτό που ακολούθησε ήταν μια ερυθρόλευκη καταιγίδα, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει κατακόρυφα τον ρυθμό του μετά το 15΄ και να τρέχει ένα σερί 19-2, κάνοντας το 28-18, 47-20.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με τους Πειραιώτες να είναι μπροστά με 47-22.

Η Μπασκόνια έκλεισε το ημίχρονο με 14 λάθη και 7 ασίστ, με τον Ολυμπιακό να έχει 10 ασίστ, 7 κλεψίματα και 3 λάθη.

Πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Βεζένκοφ με 12 πόντους (δεν αγωνίστηκε στη δεύτερη περίοδο), με τον Ντόρσεϊ να προσθέτει 7.

Όσο για την Μπασκόνια, «διασώθηκαν» οι δύο ψηλοί της, με τον Κοστέλο να έχει 9 και τον Ίνοκ 7.

Στα ομαδικά στατιστικά, ο Ολυμπιακός είχε 14/24 δίποντα, 5/14 τρίποντα και 4/6 βολές.

Τα πράγματα για την Μπασκόνια δεν θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα και οι παίκτες του Ιβάνοβιτς βγήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ, με στόχο να βελτιώσουν την εικόνα τους.

Με «όπλο» τον Γκιεντράιτις ανέβασε την απόδοσή της στην επίθεση, σκοράροντας 10 πόντους στα πέντε πρώτα λεπτά (δύο λάθη στην περίοδο), εκμεταλλευομένη και την χαλαρότητα του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως δεν αγχώθηκε όσον αφορά τη διαφορά στο σκορ.

Αυτή έπεσε μέχρι τους 17 (59-42, 28΄), με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +21 για τους ερυθρόλευκους (63-42).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν αμφότερες με άστοχα σουτ (5-2 επιμέρους σκορ στο 35΄, 68-44).

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, ώστε να έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην πορεία της σεζόν και μπόρεσε να το κάνει και αυτό.

Το τελικό σκορ ήταν 75-50, με τον Ολυμπιακό να κάνει μια ιδανική πρεμιέρα στη νέα σεζόν της Euroleague.