Την άμεση αποφυλάκιση του συλληφθέντα με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος» από την ΕΛ.ΑΣ. για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αστυνομικού στις 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας Αθηνών.

Η αποφυλάκιση του επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του «Βήματος» και του in.gr ότι η σύλληψη του βασίστηκε σε αμφισβητούμενη κατάθεση «αυτόπτη» μάρτυρα, με τον οποίο είχε ενδοοικογενειακές προστριβές ο συλληφθείς.

Ακόμη ο «Ινδιάνος» φέρεται να παρουσίασε άλλοθι ότι την ώρα των επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη αυτός αθλούνταν σε μικρό γήπεδο μπάσκετ στην Ελευσίνα.

Όπως σημείωσε ο συνηγόρος υπεράσπισης του 30χρονου «Ινδιάνου» κ. Παύλος Σαράκης «η ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον συγγενή του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη. Εδώ και επτά μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας. Αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα».