Με την κατάθεση της Ιωάννας και την παρουσία για πρώτη φορά της καθ΄ομολογίαν δράστριας στο δικαστήριο συνεχίστηκε η δικάσιμος σήμερα. Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, αναφέρθηκε στην γενναία κατάθεση της πελάτισσάς του, που έδωσε στο δικαστήριο την εικόνα της επίθεσης με το βιτριόλι και τα όσα δραματικά ακολούθησαν.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία της κατηγορουμένης στο δικαστήριο, και στη στάση που κράτησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Ιωάννας.

Συγκλονιστική κατάθεση

«Η αλήθεια είναι ότι το είχαμε πληροφορηθεί αρκετά νωρίς το πρωί και το γνώριζε η Ιωάννα» ανέφερε ο συνήγορός της για την παρουσία της κατηγορούμενης στο δικαστήριο, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά της Ιωάννας.

«Η Ιωάννα έδωσε μια συγκλονιστική κατάθεση, πραγματικά σήμερα έχει περιγραφεί μια φρίκη που έζησε αυτό το κορίτσι. Ειλικρινά δεν έχω λόγια, το μόνο που θα πω είναι ότι και οι μάρτυρες μίλησαν για μια ποσότητα άνω των 2 λίτρων, μίλησαν για πράγματα που και εμεις δεν τα γνωρίζαμε: ότι το πάτωμα στο συγκεκριμένο σημείο έχει διαβρωθεί, όπως και η πόρτα του ασανσέρ που περίμενε η Ιωάννα να μπει» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Σοκαριστήκαμε με την κατηγορουμένη

«Πραγματικά μας έκανε εντύπωση σε όλους, έτσι όπως εμφανίστηκε η κατηγορούμενη. Σοκαριστήκαμε, πρώτη φορά είδαμε κατηγορουμένη να έρχεται βαμμένη, με περιποιημένο μαλλί, δεν έσκυψε ούτε μια φορά το κεφάλι της. Πραγματικά αδιανόητα πράγματα» πρόσθεσε ο δικηγόρος της Ιωάννας για τη στάση που κράτησε η δράστρια της επίθεσης με το βιτριόλι μέσα στο δικαστήριο.

Όσο για τη φράση «ξέρεις γιατί έγινε» που είπε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα, ο κ. Λύτρας σημείωσε ότι ρώτησε την κατηγορούμενη γιατί το είπε αυτό χωρίς να πάρει απάντηση. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην έκπληξη της Ιωάννας όταν ακούστηκε αυτή η φράση. «Και η Ιωάννα τη ρώτησε: Αν είναι δυνατόν; τι είναι αυτά που λες; εξήγησέ μου» πρόσθεσε ο Απόστολος Λύτρας, υπογραμμίζοντας ότι πιθανόν κάποιος να είπε στην κατηγορούμενη να πει αυτή την ατάκα.

«Η Ιωάννα είπε και στην έδρα ότι ζει με το φόβο ότι η κατηγορούμενη θα επιχειρήσει πάλι στο μέλλον να την σκοτώσει, ενώ ανέφερε ότι και οι αστυνομικοί -πριν συλλάβουν τη δράστρια- της είχαν πει να προσέχει για τη ζωή της, γιατί αυτός που της έκανε ζημιά την ήθελε νεκρή» σημείωσε ο δικηγόρος της Ιωάννας για την προσπάθεια του θύματος της επίθεσης να συνεχίσει τη ζωή της.

Για τους δύο ακόμα μάρτυρες και για τον άνδρα «κλειδί»

Για το αίτημα εξέτασης δύο ακόμα μαρτύρων ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι τα δύο αυτά άτομα δεν είχαν τεθεί στη διάθεση των Αρχών. «Εξήγησα στο δικαστήριο τους λόγους που θα πρέπει να κληθούν και θα το υποβάλουμε και εγγράφως στις 5 Οκτωβρίου που είναι η επόμενη δικάσιμος. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος να τους καλέσει το δικαστήριο» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Τέλος για το πρόσωπο που βρέθηκε μεταξύ θύματος και δράστριας και την απουσία του από το δικαστήριο κατά τη σημερινή διαδικασία, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για κρίσιμο μάρτυρα, καθώς δεν έχει να προσφέρει κάτι αναφορικά με την επίθεση. «Το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει.