Με καταθέσεις μαρτύρων από το περιβάλλον της Ιωάννας συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και μετά το πέρας της λειτουργίας των δικαστηρίων. Παρόλα αυτά η Ιωάννα παραμένει όλες αυτές τις ώρες στην αίθουσα μαζί με την οικογένειά και τους φίλους της που βρίσκονται στο πλευρό της.

«Η Ιωάννα είχε μια φυσιολογική ζωή, δεν δημιουργούσε ίντριγκες και αντιπαλότητες, δεν γνωρίζω την κατηγορούμενη. Πολλές φορές μας λέγανε πηγαίνετε να τη δείτε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει έπειτα, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, δεν μπορούσε καν να μιλήσει. Ήμασταν εκεί για να μας βλέπει, όσο μπορούσε να δει» κατέθεσε η φίλη της Ιωάννας.

Στη συνέχεια εξετάστηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στο προανακριτικό έργο. Ο πρώτος αναφέρθηκε στα ευρήματα μετά την άρση του απορρήτου και ο δεύτερος στην επιχείρηση σύλληψης της κατηγορουμένης η οποία μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει και δεν υπάκουσε από την αρχή στους αστυνομικούς .

Ακολούθησε η κατάθεση του διευθυντή της εταιρείας που εργαζόταν η Ιωάννα ο οποίος είπε ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν σημάδια στους τοίχους του κτιρίου από το βιτριόλι.

«Όταν μπήκα στην εντατική αυτό που αντίκρυσα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του με ένα χρώμα καφέ – μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. Άκουσα να ψελλίζει «καίγομαι και κρυώνω» και οι νοσοκόμοι της έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο» είπε ο μάρτυρας..

Είναι ένα έγκλημα πρωτοφανές που όταν μας ρωτούσαν ποιος μπορεί να το έκανε, δεν πήγαινε πουθενά το μυαλό μας πρόσθεσε.

Και αναφερόμενος στην Ιωάννα κατέθεσε πως προσπαθούσε να μη δείξει την απελπισία της στη μητέρα της και η μητέρα της έκανε το ίδιο σε εκείνη. Αναζητούσε συνεχώς τη μητέρα της κάθε πέντε λεπτά, σαν ένα μικρό παιδάκι.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξετάστηκε και η γυναίκα οδηγός ταξί που μετέφερε την κατηγορούμενη στο σημείο της επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια της κούρσας όπως είπε είχαν έναν πολύ σύντομο διάλογο και ήταν φιλική, ήρεμη, «δεν αντιλήφθηκα ταραχή», είπε.

Μου είχε πει ότι έχει έρθει από την Αμερική και έψαχνε για δουλειά στην Ελλάδα και της έλεγα ότι εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα.