Ο Ματιέ Βαλμπουενά βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία (30/9, 19:45) για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Γάλλος ανέφερε πως νιώθει ευτυχισμένος που γυρίζει στο γήπεδο της Φενέρ, τονίζοντας πως έχει μια σχέση αγάπης με τους φιλάθλους της τουρκικής ομάδας, ενώ υποστήριξε πως η Φενέρ θα δυσκολέψει πολύ τον Ολυμπιακό, αλλά η ομάδα του θα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη και να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή στο γήπεδο, όπου μεγαλούργησε με τη φανέλα της Φενέρ και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να καταφέρει να πάρει τη νίκη: «Νιώθω υπέροχα, είμαι ευτυχισμένος που γυρίζω σε ένα γήπεδο που έχω περάσει ωραίες στιγμές. Εχω μια σχέση αγάπης με τους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ. Είχα περάσει πολύ όμορφα εδώ. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα βρίσκομαι εδώ ως παίκτης του Ολυμπιακού. Θέλω να κάνω ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θέλουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό για εμάς και φυσικά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ελπίζω ότι αύριο όλα θα πάνε καλά για την ομάδα μας».

Για το εάν συζήτησε με τον Πέδρο Μαρτίνς κάτι συγκεκριμένο, λόγω της παρουσίας που είχε στη Φενερμπαχτσέ:

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το ματς και έχουμε έρθει με μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλουμε να κερδίσουμε. Εχουμε ξεκινήσει πολύ καλά τη διοργάνωση, με τη νίκη επί της Αντβέρπ και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη. Να μαζέψουμε βαθμούς και να πάρουμε στο τέλος την πρόκριση. Θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Φενερμπαχτσέ έχει Πορτογάλο προπονητή και όλοι οι προπονητές από την Πορτογαλία είναι πολύ καλοί στη ντακτική. Η Φενέρ παίζει επίσης πολύ καλή άμυνα και έχει πολύ ταλαντούχους παίκτες στην επίθεση. Θα μας δυσκολέψει πολύ. Εχουμε όμως προετοιμαστεί πολύ καλά. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Οι φίλαθλοι θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ηρθαμε για τη νίκη».

Για το εάν ο Ολυμπιακός είναι προετοιμασμένος πνευματικά και αγωνιστικά για τη Φενέρ:

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά. Η Φενέρ είναι μια ομάδα που πιέζει από την αρχή. Εμείς, όμως, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι γι’ αυτό το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, όπως όλα τα ματς στη διοργάνωση. Ολες οι ομάδες είναι καλές. Να δείξουμε τον καλό μας εαυτό και να κερδίσουμε».