Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» ο Τζιάνι Ινφαντίνο ο πρόεδρος της  της FIFA θα έχει συνάντηση με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν πρόεδρο της UEFA για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει με την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Η FIFA έχει προτείνει την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου να γίνεται κάθε δύο χρόνια και η μελέτη βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση και υπάρχει η προοπτική να εγκριθεί τον Δεκέμβριο.

Από την άλλη πλευρά η UEFA φοβάται πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις διοργανώσεις της.

Το ενιαίο «παράθυρο» για τα προκριματικά που παρουσίασε η FIFA θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Nations League στο οποίο η UEFA έχει ποντάρει πολλά.

Επιπλέον η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια θα δημιουργήσει πρόβλημα και στο EURO του 2028, καθώς ήδη τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης έχουν εν μέρει πωληθεί.

Σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει ανάμεσα στις δύο ομοσπονδίες η UEFA έχει την στήριξη της CONMEBOL (Συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής) και την υποστήριξη της FIFPRO (παγκόσμια ένωση επαγγελματιών παικτών), ενώ από την άλλη πλευρά η FIFA έχει την υποστήριξη των υπόλοιπων ομοσπονδιών.