Την άμεση ενημέρωση για τις συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ με την οποία

Συγκεκριμένα η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρει:

«Πρέπει να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οι οικογενειακοί ιατροί παίζουν κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία και τη διατήρηση της υγείας των πολιτών.»

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ με την οποία ζητά άμεση ενημέρωση για τις συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών.

Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται ότι πλησιάζει η προθεσμία λήξης των συμβάσεων χωρίς να έχει έως σήμερα ληφθεί μέριμνα για το μέλλον των οικογενειακών γιατρών.

«Οι συνάδελφοί μας, τρεις ημέρες πριν την λήξη των συμβάσεων τους, δεν γνωρίζουν πως θα ασκήσουν το λειτούργημά τους από 01.10.2021.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα προκειμένου να μην φθάνουμε κάθε φορά στην ύστατη στιγμή και οι συνάδελφοι οικογενειακοί γιατροί να αγωνιούν για την λειτουργία των ιατρείων τους. Ενόψει των ανωτέρω αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας και την σχετική ενημέρωση μας», επισημαίνεται στην επιστολή του ΙΣΑ.