Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη εντάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και επειδή στην Ελλάδα είμαστε, όλα δείχνουν ότι έτσι θα συνεχιστούν τα πράγματα. Η ΑΕΚ επιτέθηκε στην ΚΕΔ θεωρώντας ότι αδικήθηκε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ από τους Φωτιά και Σκουλά. Ανακοινώσεις εκδόθηκαν, κλήσεις σε απολογία έφτασαν, τιμωρίες επιβλήθηκαν και γενικώς η θερμοκρασία ανέβηκε.

Τα υπονοούμενα άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, αναφορικά με το ποιος ήταν πίσω από όσα έγιναν στο Ηράκλειο. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε, βλέπετε η ΕΠΟ «ανήκει» αλλού. Εχει συγκεκριμένους (γνωστούς) δερβέναγες. ΟΙ Ποδοσφαιρικές Ενώσεις το ίδιο. Αρα, τα πράγματα έγιναν περίπλοκα. Καθώς από τη στιγμή που το σύστημα «εξώθησε» σε παραίτηση τον Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα. Τα power games και το ποιος θα πάρει το «κουμάντο» στο Πάρκο Γουδή, είναι το βασικό μέλημα αυτή τη στιγμή.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ή καλύτερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχουν τη βεβαιότητα ότι το «μαγαζί» είναι «δικό τους». Αλλά ο καθένας το θέλει για τον «εαυτό του». Στο ποδοσφαιρικό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των δύο συλλόγων, ο Δικέφαλος του Βορρά βγήκε νικητής. Αλλά στο ποιος έχει τη μεγαλύτερη ισχύ στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα φανεί το επόμενο διάστημα. Αν και η αλήθεια είναι πως πέραν του ντέρμπι της Τούμπας, το πραγματικό ντέρμπι το έχει η… ΕΠΟ. Με έναν αντίπαλο που μόνο εύκολο δεν τον λες. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Κούγια.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ έχει καταθέσει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία δόθηκε επιπλέον προθεσμία ως τις 31 Δεκεμβρίου για εκπλήρωση των οικονομικών κριτηρίων συμμετοχής στη Super League 2 στις 11 ΠΑΕ που ανέβηκαν από την περσινή Football League λόγω συγχώνευσης.

Ο Κούγιας κάνει λόγο για «παράνομη και κατάπτυστη νομικά απόφαση» του Προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, του Αντιπρόεδρου Αστέριου Αντωνίου και του ταμία της Ομοσπονδίας Κλέαρχου Τζαφέρη, «η  οποία οδηγεί στην αυτόματη έκπτωσή τους τόσο από το αξίωμα, το οποίο κατέχουν, όσο και από την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ».

Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή και όπως επισημαίνεται από το περιβάλλον του κου ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, νομικά είναι πολύ δύσκολο να μην οδηγήσει στην έκπτωση των μελών της ΕΠΟ που λειτούργησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Καταπατώντας πλήρως το καταστάτικο της Ομοσπονδίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει αυτή την Τρίτη (28/09) και πρόκειται για ένα θέμα κομβικό, καθώς αφορά όλη την κατηγορία, αλλά και συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι ενδέχεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην ΕΠΟ.

Η προσφυγή του Αλέξη Κούγια, όπως και άλλες ανοιχτές υποθέσεις του παρασκηνίου του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να κρατούν σε… εγρήγορση και τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο. Βλέπετε, είναι ξεκάθαρο, πως μετά από ό,τι έγινε με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, όσα αποκαλύφθηκαν για επιθέσεις στο σπίτι του και απειλές (σ.σ. δεν διαψεύστηκαν) και τα οποία οδήγησαν στην παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν πίσω από όλα αυτά ένα «σχέδιο». Το μοτίβο όσων έχουν συμβεί, βλέπετε, δεν δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με τυχαία γεγονότα…