Την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ», Αρκάς: Το σημειωματάριο του Φθινοπώρου, BBC History Magazine & BHMAGAZINO

 

ΑΡΚΑΣ

Το σημειωματάριο του Φθινοπώρου!

Με 80 ξεκαρδιστικά σκίτσα!

Ενα συλλεκτικό σημειωματάριο με τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του κορυφαίου έλληνα κομίστα: Ισοβίτης, Καστράτο, Προφήτης, Θανασάκης, Ναπολέων και Ασημίνα,  Φεβρουάριος!

Αυθόρμητο χιούμορ και απολαυστικές ατάκες σε ένα σπιράλ σημειωματάριο, 160 σελίδων που περιλαμβάνει: ετήσιο ημερολόγιο, παγκόσμιες ημέρες, εορτολόγιο, χρήσιμα τηλέφωνα.

Το αυθεντικό χιούμορ είναι πιο σπάνιο από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Το δημιουργικό χιούμορ, εκείνο δηλαδή που λαμβάνει και καλλιτεχνική μορφή, αναγνωρίσιμη και δημοφιλή, είναι ακόμη σπανιότερο. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο πράγμα ενσαρκώνει ο Αρκάς τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Γέλιο και προβληματισμός γεννιούνται αδιαχώριστα και  εκρηκτικά μέσα από το χιούμορ του Αρκά, αυτό το πολύτροπο, ανελέητο, δηκτικό και πνευματώδες χιούμορ. Κανένας άλλος δεν μας επιτρέπει, όπως ο Αρκάς, να ξεκαρδιστούμε τόσο απελευθερωτικά με τα ανθρώπινα, από την ανοησία και την αυταρέσκεια μέχρι την απελπισία και τον θάνατο. Το χιούμορ του Αρκά μπορεί να εκκινεί από το καθημερινό, το τετριμμένο και μπορεί να αγγίξει το υπαρξιακό, το μεταφυσικό. Ο Αρκάς είναι, αναμφίβολα, μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα. Η διάρκειά του και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το (αφανές) πρόσωπό του διαφορετικές γενιές επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Ας θυμηθούμε, τέλος, τι έχει πει η ποιήτρια Κική Δημουλά για τον Αρκά, ότι «μάς βοηθάει να ανοίγουμε και να κλείνουμε το πικρό τετράδιο της μέρας με την άλλη όψη του δραματικού: το υπέροχα κωμικό».

 

Μαζί

 

BBC HISTORY MAGAZINE

 

Το κορυφαίο βρετανικό περιοδικό

 

Το νούμερο 1 περιοδικό στον κόσμο με τη μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της ιστοριογραφίας.

 

Tα πιο γνωστά κεφάλαια της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας ζωντανεύουν μέσα από τεκμηριωμένα, συναρπαστικά και εκλαϊκευμένα άρθρα κορυφαίων ιστορικών και δημοσιογράφων.

 

Το περιοδικό που φωτίζει το παρελθόν και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον σύγχρονο κόσμο.

 

Σε αυτό το τεύχος:

  • Μάγισσες σε δίκη. Γιατί ο διάβολος κυνήγησε το Σάλεμ το 1692.
  • «Oχι» και Αντίσταση. Η ελληνική συμβολή στη νίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Ρωμαίοι και φασίστες. Πώς η ακροδεξιά καπηλεύτηκε τον αρχαίο κόσμο.
  • Ποιος ήταν ο άνδρας με το σιδηρούν προσωπείο.
  • Ολοκαύτωμα στη Μέση Ανατολή. Πώς η γενοκτονία των Ναζί επεκτάθηκε εκτός Ευρώπης.
  • Οι γυναίκες που έχτισαν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

…συνεντεύξεις, χρονολόγια, ερωταπαντήσεις και οι μόνιμες στήλες του περιοδικού.

 

 

Και

 

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

 

Και στην απλή έκδοση των €2.