Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Huobi και η Binance, αποκλείουν πλέον τους χρήστες από την ηπειρωτική Κίνα, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Η PBOC της Κίνας χαρακτήρισε την Παρασκευή (24/9) παράνομες όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, αυστηροποιώντας περαιτέρω το πλαίσιο της εν λόγω αγοράς. Προειδοποίησε μάλιστα τα ξένα ηλεκτρονικά ανταλλακτήρια να μην εξυπηρετούν επενδυτές στην Κίνα.

Απόρροια των αποφάσεων της PBOC, η Huobi, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι σταμάτησε το άνοιγμα νέων λογαριασμών για τους χρήστες της ηπειρωτικής Κίνας. Επίσης, η εταιρεία θα αποσύρει σταδιακά τους υπάρχοντες λογαριασμούς χρηστών της ηπειρωτικής Κίνας έως τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Εν τω μεταξύ, η Binance, εξίσου μεγάλη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων δήλωσε ότι οι εγγραφές λογαριασμών που χρησιμοποιούν κινεζικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων έχουν πλέον αποκλειστεί. Επίσης, η εφαρμογή Binance δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη στην Κίνα.

Αυτές οι αποφάσεις τόσο των κινεζικών αρχών όσο και των των πλατφορμών διαπραγμάτευσης προκαλούν τις τελευταίες ημέρες έντονες αναταράξεις στα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να “επισκέπτεται” ακόμη και τα επίπεδα των 39 χιλ. δολαρίων, αλλά πλέον ανακάμπτει στις 44 χιλ.

Πηγή: ot.gr